5 ideeën voor een LinkedIn omslagfoto


Al sinds 2014 is het mogelijk om een LinkedIn omslagfoto toe te voegen aan je profiel. Toch zie ik in mijn netwerk dat maar weinig mensen er eentje hebben. Zelf heb ik er op het moment van schrijven ook nog geen, eigenlijk omdat ik gewoonweg niet weet wat ik daar zou kunnen plaatsen. Daarom ben ik eens op onderzoek uitgegaan om te kijken wat mensen zoal als LinkedIn omslagfoto hebben. Wellicht heb jij ook nog iets aan deze ideeën!

De LinkedIn omslagfoto

De LinkedIn omslagfoto is de foto die je bovenaan je profiel kunt toevoegen. Als je er niks hebt toegevoegd, ziet het er zo uit:

LinkedIn omslagfoto | BentheBemelman.com

Op zich niet verkeerd, maar het is wel een ruimte waarmee je jezelf nét nog iets meer kunt profileren als je daar wel iets neerzet. Daarnaast heeft de omslagfoto sinds de redesign van LinkedIn dit jaar een prominentere plek gekregen en valt hij dus meer op. Des te meer reden om daar wel even over na te denken en er iets te uploaden!

De LinkedIn omslagfoto – uploaden

Het uploaden van de LinkedIn omslagfoto gaat heel makkelijk. Ga naar je eigen profiel gaat door te klikken op je mini-profielfoto waar “Ik” bij staat en daarna op “Profiel weergeven”. Je ziet dan je eigen profiel met je huidige omslagfoto. Ergens in de omslagfoto aan de rechterkant staat “Achtergrondfoto bijwerken”. Wanneer je daar op klikt, kun je een foto uploaden.

Maar wat voor foto’s plaats je daar nu?

5 ideeën voor jouw LinkedIn omslagfoto

Voor inspiratie heb ik even gegoogled op voorbeelden. De meest voorkomende (en ik denk meest geschikte) voorbeelden die ik gevonden heb, zijn in de volgende:

Showcase je product

Heb je een product dat je verkoopt? Bijvoorbeeld een boek of een bepaalde dienst als ondernemer? Dan is de LinkedIn omslagfoto een mooie plek om jouw product te showcasen. Hierbij is het waarschijnlijk wel even testen hoe je deze het beste neer kan zetten, aangezien je LinkedIn profielfoto voor een deel de omslagfoto overlapt. Probeer dus een aantal dingen uit om te kijken waar je je product (of het nu een foto van je product is of een mooi vormgegeven banner met tekst en je logo) neerzet. Wanneer je dit hebt gedaan, kun je de LinkedIn profielen van potentiële kopers bezoeken in de hoop dat ze jouw profiel ook bekijken en dan je omslagfoto (en dus je product) interessant vinden.

Showcase je blog

Heb je een blog waar je graag meer bezoekers op zou willen? Probeer je logo en de URL op een mooie manier in je LinkedIn omslagfoto te plaatsen. Hierbij is het handig als je de link naar je website ook ergens anders klikbaar op je profiel hebt staan, zodat mensen die geïnteresseerd zijn meteen door kunnen klikken.

Upload een omslagfoto van je bedrijf

Het kan zijn dat het bedrijf waar je werkt een standaard omslagfoto heeft gemaakt voor werknemers om op hun profiel te zetten. Dat zou logisch zijn, want wanneer werknemers zoiets zouden willen doen, is dat natuurlijk ook alleen maar mooi meegenomen. Vraag dus aan de communicatieafdeling van je bedrijf of er zoiets beschikbaar is, of of zij zoiets voor je kunnen ontwerpen.

Maak een flatlay met items die voor jou als professional belangrijk zijn

Wat ook mooi zal staan als omslagfoto, is een flatlay. Niet al te veel spullen en ik denk ook niet te veel felle kleuren, maar een rustige flatlay met spullen in een bepaald kleurenpalet. Ben je bijvoorbeeld fotograaf? Dan moet er natuurlijk een camera op de foto staan. Ben je schrijfster? Dan zijn een pen en een mooi notitieboek gepast. Zo kun je vast iets bedenken wat goed bij jou als professional past. Ben je niet zo creatief of niet goed in het maken van flatlays? Dan zijn er ook genoeg stock foto’s met flatlays die je hiervoor perfect kunt gebruiken.

Plaats een inspirerende quote

Welke quote beschrijft het best jouw ambitie of jouw werkethiek? Of het nu een quote is van jezelf of van iemand anders: het kan veel over jou zeggen. Daarom is een quote, mooi visueel opgemaakt, ook een goed idee om als LinkedIn omslagfoto te uploaden.

Hopelijk heb je met deze tips een aantal ideeën voor jouw LinkedIn omslagfoto! En kun je jezelf nog beter profileren on the interwebs. Veel succes met jouw personal branding!

GET SOCIAL! Volg mij nu op Instagram | Facebook | Twitter | Bloglovin‘ | Pinterest | YouTube

LinkedIn omslagfoto

Share:

11 Reacties

 1. 27 maart 2017 / 07:47

  Wauw, dit is echt even een eye-opener. Ik wist niet eens dat je die omslagfoto kon veranderen. Oeps, haha. Je brengt me op een paar ideeën. Ik ga er eens over nadenken waar ik die standaard omslagfoto in ga veranderen. Bedankt voor de tips!

  • 27 maart 2017 / 20:21

   Haha, hij viel in het oude design ook niet zo op, vind ik! Toen ik las dat je ‘m al sinds 2014 kon aanpassen, was ik ook wel even verbaasd. Veel succes ✨!

 2. 27 maart 2017 / 20:54

  Wauw, waarom ik hier zelf niet eerder op ben gekomen, is me een raadsel! Morgen meteen iets in elkaar knutselen 🙂

 3. 27 maart 2017 / 21:20

  Wat een goeie post! Ik zal eerlijk toegeven dat ik al jaren LinkedIn gebruik, maar alleen omdat jij het nu zegt weet dat je een header kan toevoegen, ik had echt geen idee… oeps.

  • 27 maart 2017 / 21:28

   Hihi ach, dat is ook geen ramp. Dankjewel voor je berichtje?!

 4. 28 maart 2017 / 19:36

  Handige tips! Heb je ook meteen even opgezocht op LinkedIn en toegevoegd 😉
  Ik heb zelf het logo van mijn blog bovenin staan. Wel jammer dat je eigen hoofd er in het midden zo voor staat. Daardoor moest ik best een beetje schuiven met het logo.

  • 28 maart 2017 / 19:41

   Leuk ?! Ja, dat vind ik inderdaad ook niet zo fijn. Symmetrisch is eigenlijk veel mooier!

 5. 30 maart 2017 / 15:44

  Wat een handige tips! Ik heb gister sinds tijden LinkedIn weer eens geopend en ik wist me echt geen raad met die header. Misschien dat ik inderdaad mijn blog logo erin zet met een klikbare URL.

 6. Iris
  26 juni 2017 / 13:54

  Het viel me net op bij LinkedIn… Ik wilde naar je blog voor een ander artikel en toen zag ik dit artikel: hoe toevallig! Flat lay lijkt mij wel mooi. Wat zijn jouw favoriete sites voor stock foto’s?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *