75-day workout challenge: dag 1-5

Op 4 november vertrekken wij voor 3 weken naar Thailand, OH YES ik heb er zo veel zin in! We boekten de tickets vorige maand en toen kwam op 20 augustus na een heel ongezond weekend (afhaalchinees, pizza, biertjes, the likes) het besef dat ik nog 75 dagen had om bikiniproof te worden. YIKES! Want ik ben verre van bikiniproof. Daarom besloot ik om een 75-day workout challenge te doen om wat strakker in mijn vel te raken. In dit artikel deel ik de workouts die ik de eerste 5 dagen heb gedaan en of en hoe het gelukt is!

75-day workout challenge

Dag 1 – Zondag 20/8: 10 minuten buikspieren

Nog 76 nachtjes slapen voordat we op vakantie gaan, dat betekent dat ik nog 75 dagen heb om te ‘trainen’ voor deze vakantie. Ik doe het niet alleen voor the bikinibody, maar ik besef me ook dat we jungle hikes enzo gaan doen en dat het dan gewoon een stuk relaxter is als ik een betere conditie heb. Zodat ik ook m’n eigen koffer kan tillen enzo, haha. Geen overbodige luxe. Dus ik begin. Ik slinger mijn macbook aan en kijk in mijn mooie, eerder verzamelde collectie aan fitness video’s op YouTube. Dat zijn er trouwens genoeg kan ik je vertellen. Het is al ’s avonds laat dus ik ga voor een niet al te lange workout: 10 minuutjes abs a la Victoria’s Secret. Prima!

Ik rol mijn matje uit in de slaapkamer en begin. Prima start, ik kan lekker meekomen. Maar dan komen de zijwaartse planks. Naast dat ik geen buikspieren heb, is ook het spierweefsel in mijn armen redelijk afwezig. De planks zijn dus lastig uit te voeren. Ik maak de plank iets makkelijker door op mijn knieën te leunen in plaats van op mijn voeten, dat gaat wel beter. De workout sluit af met dezelfde oefening als waar die mee begon en ik krijg hem gewoon niet meer voor elkaar. Ik probeer omhoog te komen, maar daar denkt mijn lichaam anders over. Aii, confronterend! Het is duidelijk dat ik meer van dit soort workouts nodig heb om in shape te komen.

Dag 2 – maandag 21/8: 3,5 km wandelen/hardlopen

Happy Monday! Ik word wakker en besef me dat ik vandaag weer moet sporten. Het is even inkomen, maar het is lekker weer dus ik besluit om een rondje te gaan hardlopen. ’s Ochtends vind ik het fijn om naar het park te gaan, het is er dan nog lekker rustig en natuurlijk nog niet al te warm. Score! Ik kleed me – voor het ontbijt – om en ga naar buiten.

Het rondje gaat op zich prima. Ik wandel naar het park, ren daar één rondje van 1 km achter elkaar, wandel een klein stukje en ren dan nog een stukje, inclusief sprint naar huis. In totaal ren ik denk ik 2 km en wandel ik dus 1,5 km. Prima! Als ik thuiskom, doe ik een paar stretches met onderstaand filmpje:

Dag 2 zit er dus op, al voordat ik naar m’n werk ga ?. Best relaxed!

Dag 3 – dinsdag 22/8: 10 minuten arm-workout

Ik word wakker en AU, spierpijn! Mijn hele core brandt van de buikspierworkout van zondagavond. En ook mijn benen voel ik. Het is gelukkig heel behapbare spierpijn en ik vind ’t stiekem wel lekker omdat het aangeeft dat ik aan het sporten ben, nice! Met mijn armen heb ik nog niks gedaan, dus ik besluit daar wat aandacht aan te besteden met de ‘total arm workout’.

Het is best een prima workout, maar wel vraag ik me achteraf af of ik deze workout wel mee moet ‘tellen’. Ik ben er namelijk niet echt moe van. Ik besluit dat hij wel gewoon telt en dat ik de rest van de dag ook gewoon moet bewegen. Ik wandel dus naar m’n werk (net zoals andere dagen) en zorg dat ik ook nog de 10.000 stappen aantik.

Dag 4 – woensdag 23/8: 3,7 km hardlopen

Nog steeds spierpijn in mijn benen, maar ik heb weer zin om hard te lopen. Dus ik doe het maar gewoon! Ik ga weer naar het park, en hou het al iets langer vol. Ik ren nu bijna 1,5 km achter elkaar en kan ook sneller na mijn pauze weer gaan rennen. Wanneer ik de eindsprint inzet (op “Kind van de duivel”, aanrader voor eindsprintjes), merk ik dat ik nog energie overheb dus ik neem nog een kleine detour door de wijk achter mijn huis. Yess, klaar met dag 4 en ready for work!

Dag 5 – donderdag 24/8: 5 minuten dijen

Nog steeds een klein beetje spierpijn in mijn buik en ook lichte spierpijn in mijn armen (dus die workout van woensdag was toch nog geslaagd, whoop!), dus ik besluit om mijn dijen onder handen te nemen.

Best een prima workout, wel erg kort. Dat betekent natuurlijk wel dat ik vroeg naar mijn werk kan, fijnn. Deze kan ik er wel inhouden voor die momenten dat ik niet echt tijd heb ?.

Conclusie van de eerste 5 dagen van mijn 75-day workout challenge

Dit bevalt me wel! Het fijne vind ik dat ik niet aan het denken ben van “wanneer zal ik weer eens”, maar dat het meer is “wat zal ik morgen/vandaag doen?” En omdat ik dus elke dag iets doe, hoef ik niet elke keer heel veel te doen. So far, so good dus. Ook relaxed dat je veel van deze filmpjes gewoon thuis kunt doen. Als je naar de sportschool moet, zit er toch een extra (enorme!) drempel aan een work-out. Ik heb ooit bij de Action kleine gewichtjes en een matje gekocht, dus die dingen heb ik toevallig al. En mocht je die niet hebben: een handdoekje op de grond is ook oké en flessen water fungeren prima als gewichten. Ik hou dit dus wel even vol zo, let’s GO!

Hoe vaak sport jij en wat doe je dan? Heb jij wel eens een workout challenge gedaan? 

GET SOCIAL! Volg mij nu op Facebook | Twitter | Bloglovin‘ | Instagram | Pinterest

 

Share:

10 Reacties

 1. 4 september 2017 / 10:04

  Wauw, wat goed dat je ook echt meteen bent begonnen! Je hebt me geïnspireerd, ik ga zometeen ook zo’n workout doen! Mijn armen kunnen ook wel wat spierkracht gebruiken, haha. Leuk artikel! 🙂 Liefs, Sija

  • 4 september 2017 / 19:12

   Wat leuk om te horen ?! Hopelijk is de workout je bevallen. Liefs!

 2. Sarah
  4 september 2017 / 12:02

  Hey Benthie, ik zou ook weer eens wat vaker spieroefeningen moeten doen, ben momenteel alleen maar aan het hardlopen!
  Als ik ga hardlopen vind ik de Asics pace academy van Runkeeper trouwens super fijn. Als je met Runkeeper loopt kun je bij workout kiezen voor de asics pace academy, echt een aanrader vind ik zelf 😉

  • 4 september 2017 / 19:11

   Hardlopen is ook al goed toch ?? Maar ik hoorde inderdaad laatst dat wanneer je meer spiermassa hebt, je hierdoor automatisch ook meer calorieën verbrandt, zelfs in rust. Dus toen dacht ik: nice, spieropbouw it is?! Haha. Leuke tip van de Asics pace academy, die kende ik nog niet!

 3. 4 september 2017 / 13:10

  Wauw, goed zeg! Ik moet ook weer aan de bak deze maand, we gaan waarschijnlijk nog een weekje naar Gran Canaria. Maar weet gewoon écht niet wat ik moet doen haha. Maar jij pakt het wel goed aan, moet ik zeggen. Gewoon lekker gevarieerd en niet te lang. Ik denk dat ik je routine misschien wel (ongeveer) ga jatten 😀

  • 4 september 2017 / 19:09

   Oh heerlijk, een weekje Gran Canaria! Hihi, jat maar weg hoor ?. Het bevalt me erg goed, jij kunt het vast ook volhouden ?!

 4. 4 september 2017 / 13:11

  Hier heb je me echt mee gemotiveerd! Ik ga niet op vakantie of iets dergelijks waarvoor ik in shape moet zijn, maar ik heb in de zomervakantie niet echt op mijn voeding gelet en ook niet echt gesport, dus ik wil weer gezond beginnen vanaf vandaag! Ik wil minstens twee keer per week naar de sportschool en ook nog van die kleine workouts tussendoor. Hopelijk hou ik het vol 😀

  • 4 september 2017 / 19:09

   Wat leuk om te horen! Ja, die kleine work-outs tussendoor zijn echt fijn, maakt het zo veel overzichtelijker ?. Jouw plannen klinken echt goed, you can do it?!!

 5. 4 september 2017 / 14:47

  Wauw keigoed! Ik begin vanavond ook. Heb voorlopig als doel om in september 12 keer te sporten. Haha. Valt mee hé. Maar ik hoop het wel op te bouwen. Vroeger sportte ik elke dag met Blogilates. Ze heeft zo’n gratis kalender en op youtube staan de filmpjes ook per dag in een playlist. Super handig. Dat ga ik dus weer oppakken. Maar voorlopig doe ik het maar rustig aan want ik heb ook echt niets van conditie :p

  • 4 september 2017 / 19:06

   Dat is een mooi doel, toch? ? Dat Blogilates klinkt ook heel fijn, daar ga ik eens naar kijken.. wellicht een mooie toevoeging aan mijn dagelijkse sportschema ?. Succes!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *