75-day workout challenge: dag 11-15

Op 20 augustus begon ik met een 75-day workout challenge. De reden is een vakantie die in november gaat plaatsvinden, en ik heb nooit echt van sport gehouden dus ik ben eigenlijk benieuwd of dit misschien een manier is waarop ik wel wat meer beweging in m’n leven verwerkt krijg ?. Let’s see ⏩⏩⏩.

75-day workout challenge: deel 2

 

Eerder gepubliceerde artikelen over mijn 75-day workout challenge:

Dag 11 – Woensdag 30/8: 5 min couch potato workout

We waren gisteren laat thuis van een concert en hebben flink gesprongen. Ik heb wel extra vroeg mijn wekker gezet voor een workout, maar het lukt me niet om op te staan. Daarna volgt een drukke dag op het werk en wanneer ik thuis kom wil ik alleen nog maar bankhangen. Wel word ik chagrijnig van het feit dat ik dan weer een rustdag heb én mijn nieuwe blogpost moet beginnen met een faal. Dus ik zet door en ga voor 5 minuten couch potato workout: perfect voor deze avond. Met de tv aan en terwijl ik op de bank zit, YES! Precies wat ik nodig heb.

Een korte training die niet echt zorgt voor zweetdruppels en eigenlijk daardoor niks voorstelt, maar oké. Meer zit er niet in vandaag.

Dag 12 – Donderdag 31/8: 10 min core workout

Het idee dat ik moet gaan sporten na het opstaan, zorgt ervoor dat ik lastig uit bed kom. Maar het idee om weer een rustdag in te lassen, maakt me ook niet echt blij. Daarom duurt het even, maar doe ik wel een workout. Ik kies voor een filmpje met m’n grote vriend van die vet zware workout van dag 8.


De workout begint best prima, maar toch zijn er op een gegeven moment oefeningen die ik echt niet kan volhouden. Ach ja, ik ben in ieder geval best tevreden. Mijn workout zit er weer op: ik kan weer naar werk gaan wandelen.

Dag 13 – Vrijdag 1/9: brak

Oeps, iets te veel bier gisteravond op een borrel met collega’s. Maar wel genoeg te doen, dus rustig uitslapen en daarna alsnog mijn workout doen, zit er niet in. Ik sta op tijd op en ga maar gewoon aan het werk. Ik moet er even niet aan denken om te sporten nu. Bij de borrel van gisteren heb ik een paar dansjes gedaan, telt dat ook? ?

Dag 14 – Zaterdag 2/9: 5,8 km hardlopen & 10 min buikspieren

Zaterdag! En weinig plannen vandaag, dus ik kan extra lang sporten en heb er zelfs zin in. Is dit nu wat ze bedoelen met dat je verslaafd raakt aan sporten? Haha. In ieder geval weet ik dat ik iets heb goed te maken van gisteren, dus ik neem een klein ontbijtje (want dan kan ik het hardlopen langer volhouden) en ga daarna richting het park.

Ik merk dat ik al een stuk langere loopjes achter elkaar kan doen en dat ik veel minder lang tussendoor hoef te wandelen voordat ik weer wil rennen. Mooie ontwikkelingen! Zelfs op de weg naar huis lukt het me om een megasprint in te zetten. Ik word duizelig en krijg bonkende hoofdpijn, maar YES wat voelt dat lekker als ik mijn straat in loop. Fijn begin van de zaterdag! (Omg zeg ik dit nu echt?)

Eenmaal thuis sta ik helemaal strak van de adrenaline van mijn eindsprint en de toffe muziekjes die ik heb opgezet en doe ik nog wat buikspieroefeningen. Ik kies voor de Victoria’s Secret workout waar ik op dag 1 mee begon.

Ik heb de planks veel geoefend in de andere filmpjes en het lijkt erop dat ik die een stuk langer kan volhouden dan voorheen, woehoe. Toch zijn er ook genoeg oefeningen die slecht gaan. Bij de oefeningen waar je je benen moet laten zakken, komt mijn rug al gauw omhoog. En weer lukt de laatste oefening mij niet (de sit-ups). Zo gek, want je weet dat je die oefening daarnet nog gedaan hebt en dat het op zich wel ging, en dan ineens lukt hij niet meer. In ieder geval heb ik mijn best weer gedaan en ben ik vet blij met mijn goede workout.

Dag 15 – Zondag 3/9: 10 min armen

Zondag! Een drukke dag vandaag, dus ik moet een beetje rennen en vliegen. Maar ik begin niet met rennen en vliegen tot ik een workout heb gedaan. Ik kies er eentje van 10 minuten, wat nog prima in mijn dagrooster past. De armen zijn weer aan de beurt.

Echt een prima workout, goed te doen hoor! Ik dacht dat ik 0,0 armspieren had, maar de armworkouts vallen me alles mee. De push-ups gaan wat lastig, maar ik heb natuurlijk gisteren nog veel planks gedaan. Dus ik zie het door de vingers ? (ben ik te lief voor mezelf?) Klaar voor de rest van de dag!

De afgelopen week had ik vaker dagen waarop ik geen zin had om mijn workout te doen. Ik probeer me er een beetje makkelijk vanaf te maken. Het was ook een drukke week, dat moet erbij gezegd worden. Maar mijn oefeningen kosten natuurlijk echt niet veel tijd, so that’s no excuse. Aan de andere kant merk ik wel dat ik bij flinkere workouts zoals die van zaterdag echt een TOPgevoel heb. Dus dat vind ik wel weer heel leuk!

GET SOCIAL! Volg mij nu op Facebook | Twitter | Bloglovin‘ | Instagram | Pinterest

 

 

 

 

 

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Share:

3 Reacties

  1. 18 september 2017 / 11:49

    Goed bezig Benthe! Vind het echt superknap. Ik ben twee weken geleden heel enthousiast gestart na jouw eerste blog hierover, maar vorige week besefte ik ineens dat ik het de hele week vergeten was haha. Ik ziet dus nog niet echt in de flow ;-). Maar vind jouw manier wel heel leuk klinken!

  2. 18 september 2017 / 12:29

    Goed bezig! Ik was ook vet gemotiveerd begonnen maar omdat ik met mijn master begonnen ben én een nieuwe baan heb, heb ik een beetje struggles met mijn ritme vinden en de vrije tijd die ik heb aan sporten te besteden. Ik kruip dan al gauw op de bank met mijn grote vriend Netflix… Hopelijk heb ik deze week tijd om naar de sportschool te gaan!

  3. 18 oktober 2017 / 11:44

    Super goed bezig!! Ik vind het erg leuk en motiverend om over te lezen:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *