75-day workout challenge: dag 16-20

Op 20 augustus begon ik met een 75-day workout challenge. De reden is een vakantie die in november gaat plaatsvinden, en ik heb nooit echt van sport gehouden dus ik ben eigenlijk benieuwd of dit misschien een manier is waarop ik wel wat meer beweging in m’n leven verwerkt krijg ?. Let’s see ⏩⏩⏩.

Eerder gepubliceerde artikelen over mijn 75-day workout challenge:

Dag 16 – Maandag 4/9: 45 min cardio & spieropbouw

Goood morning! Ik word lastig en vreemd wakker (gek gedroomd) en door het drukke (maar superleuke!) weekend ben ik eigenlijk gewoon toe aan een extra zondag. Maar dat zit er niet in: ik moet naar kantoor vanwege afspraken en spannende projecten. In sporten heb ik echt geen zin deze ochtend, dus ik neem een risico: ik beslis na het werk te gaan sporten. Ambitieus, want er is veel dat ik vanavond wil doen: Penoza kijken, bloggen, vloggen…

Toch lukt het me! Ik kom thuis, kook, eet, doe de afwas, kijk Penoza zodat mijn eten tijdens het kijken kan zakken (vet goed bedacht hè jongons?) en BAM, ik kies een workout uit! En wat voor eentje. Een workout van 45 minuten, lekker zweten en m’n spieren laten branden.

De workout is goed te doen! Wel lekker zweten, maar niet extreem zwaar. Sommige stukjes vind ik wat lastig en ik vraag me tijdens het sporten af of ik het wel goed doe. Dat is natuurlijk een groot nadeel van sporten met YouTube; niemand die even komt corrigeren of roept dat je ’t niet goed doet. Bij nader inzien is het misschien ook wel een voordeel, hahaha. Maar in ieder geval: over ’t algemeen ben ik tevreden. Ook fijn dat ze telkens twee opties geven: de zware en de lichtere vorm. Ik kies – tot de burpees – voor de zware vorm en ga daarna over voor de lichte.

Ik hoop trouwens heel erg dat onze onderbuurman – die bakker is en dus vroeg slaapt – geen last van mijn gestamp heeft ?. In ieder geval was dit een lekker begin van de maandag, woehoe!

Dag 17 – Dinsdag 5/9: 10 min core workout

Het idee dat ik moet gaan sporten na het opstaan, zorgt ervoor dat ik lastig uit bed kom. Maar het idee om weer een rustdag in te lassen, maakt me ook niet echt blij. Daarom duurt het even, maar doe ik wel een workout. Ik kies voor een filmpje met m’n grote vriend van die vet zware workout van dag 8.


De workout begint best prima, maar toch zijn er op een gegeven moment oefeningen die ik echt niet kan volhouden. Ach ja, ik ben in ieder geval best tevreden. Mijn workout zit er weer op: ik kan weer naar werk gaan wandelen.

Dag 18 – Woensdag 6/9: 4,8 km hardlopen

’s Ochtends vroeg mijn bed uitkomen zit er echt niet in met dit weer dat echt al op herfst begint te lijken. Ik werk thuis en besluit om direct nadat ik klaar ben, het park in te gaan. Nice, lekker hardlopen! Het is al ongeveer etenstijd dus het is lekker rustig en het gaat lekker!

Dag 19 – Donderdag 7/9: 2x 1 minuut planken

Weer lukt het me niet om ’s ochtends vroeg op te staan voor een workout, dus ik ben maar aan het uitstellen. Ook ben ik druk bezig met het editen van mijn tweede vlog en voor ik het weet is het al 11 uur ’s avonds. Omdat ik niet weer een dag wil overslaan, doe ik een vet lame ass workout: 2x een minuutje planken. Slaat natuurlijk helemaal nergens op, maar in een iets langere workout heb ik geen zin. Dus voor nu voldoet dit.

Dag 20 – Vrijdag 8/9: dansjes in de kroeg??

Het wordt inmiddels standaard dat ik ’s ochtends geen zin heb om te sporten. Elke keer denk ik: ik doe na m’n werk wel wat. Maar dan besluit je ineens om na je werk te gaan borrelen en wordt het een beetje laat. Dus oeps, niet gesport.

Mehh, waar ik vorige week al vaker geen zin had om een workout te doen, is mijn zin deze week totaal verdwenen. Donkere ochtenden zorgen ervoor dat ik echt geen zin heb om mijn bed uit te komen en na het werk vergeet ik het vaak gewoon. Slecht! Mijn enthousiasme is langzaam aan het wegebben, dus dit wordt een cruciaal moment waarin ik toch moet doorpakken. Ik ben heel benieuwd hoe de komende weken gaan en of mijn zin om te sporten terugkomt.

 

GET SOCIAL! Volg mij nu op Facebook | Twitter | Bloglovin‘ | Instagram | Pinterest

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Share:

2 Reacties

  1. 25 september 2017 / 11:58

    Bekijk het positief: je hebt wel 3x per week gesport! (3,5 met dat planken erbij) Dat is alsnog hartstikke goed vind ik. 🙂 Succes met komende week!

    • 27 oktober 2017 / 17:43

      Oeps, beetje late reactie maar dankjewel ?!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *