75-day workout challenge: dag 26-75

Huh, een artikel over maar liefst 50 dagen uit je 75-day workout challenge? Jaha, zeker weten! Maar eigenlijk vooral omdat ik heel kort en krachtig kan samenvatten hoe deze 50 dagen me zijn verlopen. Namelijk: zonder enige workout 😅. Lees gauw verder waarom ik niet meer gesport heb na dag 25 van mijn workout challenge.

75-day workout challenge

Op 20 augustus begon ik met een 75-day workout challenge. De reden was een vakantie waar ik vorige week van ben teruggekomen, en ik heb nooit echt van sport gehouden dus ik was eigenlijk benieuwd of dit misschien een manier was waarop ik wel wat meer beweging in m’n leven verwerkt kon krijgen. In dit artikel lees je hoe de challenge mij is bevallen.

Eerder gepubliceerde artikelen over mijn 75-day workout challenge:

En, hoe is het gegaan?

Nou, ruk dus. De eerste 25 dagen waren best prima, zoals je kunt lezen in de artikelen waar ik hierboven linkjes naartoe heb geplaatst. Maar daarna werd het steeds later licht, werd het kouder én werd het een stuk drukker op mijn werk. Daarnaast was ik vanaf midden september ook 4 weekenden weg, waardoor ik het standaard doordeweeks ook drukker kreeg (want weekendklusjes moesten ineens allemaal op werkdagen plaatsvinden). Rotexcuses, ik weet het, maar het resulteerde er gewoon in dat ik weinig zin had om te sporten.

Wat ik natuurlijk wél heb gedaan, is elke werkdag een uur wandelen. Ik loop namelijk al sinds ik begonnen ben met mijn nieuwe baan (op 1 maart) naar kantoor en terug, wat telkens een half uur is. Dus het is niet zo dat ik 0,0 beweging heb gehad, maarre… een echte workout kun je dat ook niet noemen.

De leuke kanten van de workout challenge

Het leuke aan de workouts die ik wél gedaan heb, vond ik dat je toch – door elke dag iets heel kleins te doen – het gevoel hebt alsof je supergoed bezig bent. Meestal deed ik de workouts ook ’s ochtends voordat ik ging werken, waardoor ik de rest van de dag kon genieten van het feit dat ik al gewoon ‘klaar’ was voor die dag.

Ook vind ik het echt gaaf dat er zo veel verschillende workouts te vinden zijn op YouTube! De mogelijkheden zijn eindeloos, wat heel fijn is. De volgende keer dat ik weer zin heb om (binnen) te sporten, pak ik dus zeker mijn lijst met fijne YouTube filmpjes erbij. Door mijn challenge heb ik een hele map vol met allerlei leuke en fijne oefeningen.

De minder leuke kanten van de workout challenge

Het jammere aan de workout challenge vond ik dat ik echt weinig resultaat merkte. Nadat ik 3 weken bezig was, had ik toch wel gehoopt op iets minder kilo’s op de weegschaal of een fitter gevoel ofzo. Niet dat ik me heel onfit voel, maar ze zeggen toch altijd dat je je beter in je vel voelt als je veel sport? Nou, daar heb ik weinig van gemerkt. Misschien had ik het – om dat te bereiken – toch even iets langer moeten volhouden.

En hoe nu verder?

Ik ben nu net terug van vakantie waar ik superveel gegeten heb (hallo heerlijke noedels, loempia’s en wokschotels ❤️), dus eigenlijk zou het handig zijn als ik weer eens iets ging doen. Maar: het is zo koud!! No way dat ik nu zin heb om op een matje op de vloer te liggen of om een rondje te gaan hardlopen. Ik heb wel voor mezelf bedacht dat ik gezonder ga eten, maar dat sporten, daar moet ik echt nog iets voor verzinnen. Ik ben in ieder geval blij dat ik weet waar ik de fijne workouts kan vinden!

Mijn 75-day workout challenge is dus eerder een 25-day workout challenge geweest. In het begin vond ik het leuk, maar het moment dat ik gestopt was, heb ik er ook geen moment meer echt aan gedacht om het weer op te pakken. Gewoon te veel andere dingen aan mijn hoofd! Ik weet nog niet hoe ik nu verder ga, maar als ik een plan de campagne heb bedacht, schrijf ik daar vast weer een blog post over.

Wel ben ik heel benieuwd naar jullie ervaringen en tips: wat doen jullie om sporten leuk te maken en houden?

GET SOCIAL! Volg mij nu op Instagram | Facebook | Twitter | Bloglovin‘ | Pinterest | YouTube

Share:

6 Reacties

 1. 1 december 2017 / 20:12

  Hihi ik heb sporten echt ontelbare keren op m’n to do lijst van de maand gezet, het kwam er nooit van :p terwijl ik weet hoe fijn het is als je elke dag een beetje sport. Je hebt het alleszins wel 25 dagen volgehouden hé. Dat is al meer dan ik :p

  • 4 december 2017 / 08:09

   Hihi, ik ben blij om te lezen dat ik niet de enige ben die ermee strugglet. Het is nu ook zo koud buiten en zo donker en zo kan ik wel door blijven gaan met het verzinnen van excuses 🙈

 2. Sarah
  5 december 2017 / 19:48

  Echt hardlopen Benthie!! Het kost super weinig tijd, je bent met een half uurtje klaar en hebt lekker veel calorieën verbrand. Je bent daarna helemaal kapot en trots en in de winter lopen is helemaal lekker omdat het niet zo heet is 🙂 en ik heb veel minder last van winterdipjes 🙂

  • 6 december 2017 / 07:31

   Hmmms, misschien moet ik toch maar weer gaan beginnen als jij er zo enthousiast over bent.. ik vind het inderdaad in de winter wel fijner in de kou!

 3. 19 december 2017 / 16:40

  Haha, je hebt het langer volgehouden dan ik het had gekund 😀

  • 19 december 2017 / 20:32

   Haha ☺️, ik denk dat iedereen het zou kunnen hoor! Het scheelt dat het elke keer best wel kort was natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *