75-day workout challenge: dag 6-10

Op 20 augustus begon ik met een 75-day workout challenge. De reden is een vakantie die in november gaat plaatsvinden, en ik heb nooit echt van sport gehouden dus ik ben eigenlijk benieuwd of dit misschien een manier is waarop ik wel wat meer beweging in m’n leven verwerkt krijg ?. Mijn verslag van de eerste 5 dagen lezen jullie hier, vandaag gaan we door met dag 6 tot en met 10.

75-day workout challenge, deel 2

Dag 6 – Vrijdag 25/8: 10 minuten buikspieren

De spierpijn in mijn buik (van dag 1 nog, ernstig ?) is eindelijk vertrokken. Ik wil graag meer aan mijn core werken, dus besluit ik wederom een workout te doen die gericht is op de buikspieren. 10 minuutjes, dus prima om de vrijdag te beginnen voor ik in de douche spring.

Het is een fijne workout, best makkelijk vol te houden! Ik baal alleen dat mijn Apple Watch dit soort workouts niet als training registreert. Mn horloge geeft aan na 10 minuten buikspieren trainen dat ik 0 minuten heb getraind en maar 2 calorieën heb verbrand, grrrrr. Maar oké, mijn workout zit er weer op dus dat is wel weer heel fijn.

 

Dag 7 – Zaterdag 26/8: Ongeplande rustdag

Zaterdag! Als ik door de wekker om half 8 wakker word (drukke dag voor de boeg), besluit ik dat mijn initiële plan om ’s ochtends te gaan hardlopen niet meer gaat lukken. Ik had geen zin om mijn wekker er extra vroeg voor te zetten en ging er vanuit dat ik wel vanzelf wakker zou worden (haha). Niet gelukt dus! Verder hebben we een drukke dag: een leuk uitstapje naar Limburg, een bezoekje bij de schoonoma in Oosterbeek en het wordt allemaal een stuk later dan gepland (wel heel leuk hoor trouwens!) Wanneer we ’s avonds thuiskomen, ben ik dan ook uitgeput. Vrijdagavond heb ik iets te veel bier gedronken en iets te weinig slaap gehad, dus het moment dat ik op de bank neerplof, val ik in slaap. Helaas, geen workout voor mij vandaag. Morgen weer een dag.

 

Dag 8 – Zondag 27/8: Vet zware workout van 50 min

Zondaggggg! Ik word helemaal uitgerust wakker en vind het tijd om mijn gemiste workout van gisteren te compenseren met een extra zware workout vandaag. Nog voordat ik ontbeten heb. Not a good idea, dat kan ik je vertellen. Ik zoek regelmatig naar workouts op YouTube en deze stond toevallig nog open op mijn laptop. Ik zie dat het filmpje 50 minuten duurt, een mooie lengte voor mijn vrije dag zonder plannen, dus ik slinger hem aan.

En man, wat heb ik me een partijtje zitten schelden. Wat een rukworkout. Als in: wel goede instructies enzo, maar ZWAAR! Ik raad niemand aan om dit voor het ontbijt te doen. Je kunt bij elke oefening de zware versie doen (die de man doet), of de minder zware versie die de vrouw doet. Ik doe met de vrouw mee en vind het zwaar genoeg. Wanneer de trainers na ongeveer 45 minuten aan de cooling down beginnen, ben ik megablij. De rest van de dag voel ik mijn kont en benen, maar voel ik me wel voldaan ?.

Dag 9 – Maandag 28/8: 15 minuten buikspieren

Ik word wakker en YIIIIKES mijn benen en billen staan in brand! Een klein wandelingetje naar de supermarkt gisteren had het al een beetje verraden, maar men… flinke spierpijn dus. Mijn benen moet ik niet heel veel meer belasten, dus ik ga voor een buikspierworkout.

Deze is gelukkig best prima vol te houden (al moet ik sommige oefeningen wel ietsje eerder afbreken), dus yesss, mijn workout van vandaag zit er weer op.

Dag 10 – Dinsdag 29/8: 10 min armen+ 1,5 uur springen bij Franz Ferdinand

Oef, de spierpijn in mijn onderstel is nog steeds aanwezig. Daarom nog maar een bovenlichaamworkout: mijn armen zijn weer aan de beurt. Ik doe de “Tightest arms in town” workout, veelbelovend.

Het is best een prima workout, goed vol te houden zo ’s ochtends vroeg. Maar ik begin me wel langzaam te ergeren aan al die supervrolijke sportievelingen die dit soort filmpjes opnemen. Ik vind het een beetje fake, alsof je zo blij kan zijn en zo’n strakke glimlach op je gezicht kan houden terwijl je aan het opdrukken bent. No freaking way, ik geloof het niet!

’s Avonds bezoeken we een concert en staan we 1,5 uur te springen en te zweten in het hete Paradiso. Telt dat ook mee? Stiekem vind ik van wel.

Yes, met slechts één rustdag ben ik eigenlijk nog steeds wel hartstikke tevreden over hoe het tot nu toe gaat! Ik kan redelijk makkelijk opstaan ’s ochtends om een workoutje te doen. Ik begin alleen wel steeds meer te twijfelen over of dit nu zin heeft op deze manier. Je zou kunnen zeggen: alle beetjes helpen, maar ik zou toch wel graag resultaat willen zien en ik weet nog niet zeker of dat gaat gebeuren. Ik heb in ieder geval de before-foto’s gemaakt, hopelijk zijn daar – over ruim twee maanden – ook mooie after-foto’s naast te leggen.

GET SOCIAL! Volg mij nu op Facebook | Twitter | Bloglovin‘ | Instagram | Pinterest

 

 

 

 

 

 

 

BewarenBewaren

Share:

12 Reacties

 1. 11 september 2017 / 08:58

  Pitiige allemaal en zeker omdat het elke dag is. Een rustdag is ook wel belangrijk omdat je spiertjes even bij moeten komen. Zelf ben ik ook aan het sporten geslagen. Ik ga namelijk in oktober op vakantie. Veel succes meis!

  • 11 september 2017 / 22:09

   Dat is waar ?, maar meestal zorg ik ervoor dat ik niet twee spiergroepen achter elkaar train. Goed dat je ook begonnen bent, jij ook heel veel succes!

 2. 11 september 2017 / 09:32

  Ik vind dat je dat concert als workout mag meetellen hoor! Behalve als je ondertussen natuurlijk liters bier hebt weggewerkt haha. Ik snap héél goed wat je bedoelt met die neppe glimlach van de instructeurs, ik irriteer me daar altijd mateloos aan haha.

  • 11 september 2017 / 22:08

   Yayyy, dankjewel voor je support ?. Ooh echt hoor, “I love the burn” zeggen ze dan.. Geloof ik niet! Haha.

 3. 11 september 2017 / 11:27

  Wauw! Respect. Ik plank gewoon elke dag en wil daarnaast wil ik gaan touwtje springen.

  • 11 september 2017 / 22:06

   Elke dag planken is toch ook al heel goed? Nice hoor! Touwtje springen schijnt ook zo goed te zijn inderdaad.

 4. 11 september 2017 / 15:26

  Oh wat goed van je zeg! heel nice, ik vind hoelahoepen ook erg fijn

  • 11 september 2017 / 22:05

   Ahh hoelahoepen klinkt ook fijn inderdaad, leuk!

 5. 12 september 2017 / 18:50

  Leuk om te lezen dit!! Ben benieuwd Naar de volgende dagen!??☺️??‍♀️

 6. 12 september 2017 / 19:07

  Ik doe nu op maandag groepsles van een uur (super leuk!) en voor de rest probeer ik 2 keer toch thuis een half uur te sporten. Ik vind Cassey van Blogilates super fijn (je moet echt es een playlist doen van haar!). Ze is ook opgewekt maar ik vind dat het bij haar net motiverend werkt. Alsof ze gewoon naast je staat en je aanspoort om je best te doen. En af en toe gooi ik er een lesje yoga van Adrienne bovenop. Ook heel fijn!

  • 13 september 2017 / 19:50

   Oooh, goed bezig! Jaa ik heb toevallig gisteren voor het eerst een workout van Cassey gedaan, inderdaad heel fijn! En die van Adrienne zijn ook zeker tof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *