Bullet journal: 7 weekly spreads

Mijn eerste artikel over mijn bullet journal van een paar weken geleden kreeg ZO veel views, dat ik dacht: daar ga ik vaker over schrijven ?. Ik ben sinds begin februari begonnen met mijn bullet journal en het leek me leuk om de verschillende weekly spreads te laten zien die ik tot nu toe gemaakt heb.

De inspiratie voor mijn weekly spreads haal ik voornamelijk uit Pinterest en Instagram. Op Pinterest heb ik een speciaal bord voor alle mooie ontwerpen die ik tegenkom, voor weekly spreads maar bijvoorbeeld ook voor monthly spreads en andere kunstige dingen. Op Instagram zijn er genoeg hashtags die je kunt opzoeken met de mooiste bullet journals. Als je op zoek bent naar deze hashtags, kijk dan vooral even naar mijn vorige artikel over Instagram hashtags. Daar staan alle hashtags voor bullet journals in.

8 weekly bullet journal spreads

In dit artikel vind je dus een overzichtje van mijn weekly spreads. Naarmate ik langer bezig ben, vind ik ze wel mooier worden.

In het begin maakte ik vaak een weekly spread waarin ik de kaders ook afbakende. Ik vind dit nog steeds een mooie en strakke vormgeving. Daarnaast vind ik de font ook tof. Het kostte echter wel veel werk.

Na de moderne look wilde ik iets sierlijkers proberen met wat meer kleur. Pink it is! Voor het letterschrift probeerde ik ‘fake calligraphy‘ toe te passen, maar dit vond ik niet echt geslaagd nu ik terugkijk. Ik denk dat dit een beetje too much is voor een weekoverzicht.

En nog meer roze. Dit overzicht vond ik wel mooier dan het overzicht dan hiervoor. Ook probeerde ik meer structuur aan te brengen door de kaders te maken waarin ik per dag mijn liedje opschrijf voor mijn muziekproject. In de gele blokjes schrijf ik het aantal volgers dat mijn blog op die dag heeft, om de vooruitgang te zien.

Weer een strakker ontwerp! Met een creatief lettertype. Kostte erg veel werk, maar vind hem wel heel mooi geworden.

Voor dit overzicht ging ik voor een minimalistischere look. Zonder al te veel poespas. Erg simpel om te maken, voor wanneer je een keertje minder tijd hebt.

Dit is eigenlijk hetzelfde ontwerp als de week hiervoor, maar dan met groen in plaats van paars. Daarnaast had ik weer vakjes toegevoegd om het aantal volgers en mijn lied van die dag in op te schrijven. Ik was wel erg ambitieus met de grootte van die vakjes, haha.

Ik merkte dat ik niet al te veel in mijn bullet journal te zetten had, omdat ik gewoon niet al te veel afspraken heb. Mijn werkafspraken hou ik namelijk bij in een digitale agenda, en ja… dan blijft er weinig over. Daarom had ik bedacht om mijn weekoverzicht op één pagina te houden en om aan de rechterkant dan wat lijstjes te plaatsen. Hier zie je bijvoorbeeld een to-do lijst, mijn aantal volgers, een ‘blije’ lijst met leuke gebeurtenissen, een lijstje met blog ideeën en een lijst met random notities.

In dit weekoverzicht wilde ik weer voor een wat sierlijkere look gaan met meer kleur. Prima gelukt dacht ik zo! Ik vind het lettertype erg mooi geworden en het ziet er echt vrolijk uit. Ik zal eerlijk zijn: ik heb deze pagina wel 2x opnieuw moeten maken omdat ik iets verpest had, haha. Dus: als het niet in één keer lukt: gewoon opnieuw beginnen. Je wil ook niet de rest van de week tegen een lelijk weekoverzicht aan zitten kijken. En dan kun je de mislukte pagina weer gebruiken om stiften te testen of gewoon quotes te oefenen. Rechts heb ik weer een aantal lijstjes gemaakt, eigenlijk dezelfde setup als in het vorige weekoverzicht.


Enn dit is mijn meest recente ?! Voor mijn verjaardag kreeg ik Tombow dual brush pens en deze wilde ik graag proberen in mijn weekly. Dit keer heb ik iets andere lijstjes gemaakt aan de rechterkant. Met dit kleurtje vind ik hem lekker fris!

De weekly spread met het weekoverzicht op één pagina en de lijstjes op de andere pagina is me wel het meest bevallen. Ik vind het er leuker uit zien en het is ook wel een stuk praktischer. Daarnaast lijkt het minder leeg. Hoe zien jouw weeklys eruit? Welke weekly vind je het mooist?

GET SOCIAL! Volg mij nu op Instagram | Facebook | Twitter | Bloglovin‘ | Pinterest | YouTube

Share:

8 Reacties

 1. 26 april 2017 / 08:35

  Wat een prachtige pagina’s, stuk voor stuk! Je maakt me helemaal enthousiast om misschien ook eens zo’n bullet journal te beginnen. Ik vind je handschriften trouwens ook erg gaaf!

  • 27 april 2017 / 14:19

   Lief zeg, dankjewel! Hihi, het is ook echt leuk om te doen! Hou me op de hoogte ?!

 2. 26 april 2017 / 09:56

  Leuk!! Ik ben sinds kort ook aan het bullet journaling geslagen. Er is zoveel tofs te vinden op Pinterest! Ik loop echt over van ideeën haha. Ik moet mezelf er wel aan herinneren om goed na te denken voor dat ik ieder lijntje of zinnetje opschrijf, haha. Ik heb op sommige pagina’s al kleine foutjes gemaakt en dat ziet er toch minder mooi uit… ? Ik vind je een na laatste weekly, met die vrolijke kleurtjes het leukst denk ik.

  • 27 april 2017 / 14:21

   Oooh wat leuk dat je ook aan het bullet journalen bent! Echt hoor, Pinterest staat vol. Ja, als ik een duidelijke fout maak, begin ik eigenlijk altijd opnieuw.

 3. 26 april 2017 / 12:48

  Ik vind de minimalistische pagina’s het mooist! Voor mij werkt dit ook het prettigst. Dan ben ik niet teveel tijd kwijt aan poespas, maar markeer ik gewoon heel simpel de dag en datum en daaronder staat dan m’n bullet lijst en blijft er genoeg ruimte over voor andere notities van dingen die ik per dag bij wil houden.

  • 27 april 2017 / 14:22

   Ooh klopt ja, soms is het heel fijn om het lekker simpel te houden.

 4. 26 april 2017 / 14:32

  Superleuk! Ik ben op Pinterest al tijdenlang bullet journal-inspiratie aan het opdoen en verzamelen, maar ik ben nog steeds niet zo ver om er zelf echt mee te beginnen. Ben echt bang dat het dan zo’n projectje van één week wordt en dan is het weer voorbij. Zo zonde. Maar wil het stiekem nog steeds proberen.

 5. 27 april 2017 / 14:22

  Ach, als je er dan die ene week van hebt genoten, is het ook goed toch ?? En ik wil wedden dat je het daarna zo leuk vindt dat je wel gewoon doorgaat ?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *