15 CV Infographic templates

CV templates

Een goede manier om op te vallen tijdens het sollicitatieproces is een fancy CV. Natuurlijk is wat er opstaat aan ervaring uiteindelijk het belangrijkst, maar je wil je opgebouwde ervaring natuurlijk wel mooi presenteren. En ik kan me ook goed voorstellen dat recruiters op een gegeven moment minder helder zijn als ze 100 CV’s hebben gelezen. Op zo’n moment wil je eigenlijk dat jouw CV de recruiter weer weet wakker te schudden. Hoe je dat kunt doen? Door je CV in infographic vorm te maken, natuurlijk. In deze blog heb ik 15 templates voor je verzameld zodat je zelf een CV Infographic kunt maken.

Voordat je begint: een algemene tip

Het mooie aan je CV opmaken in infographic vorm is dat je de aandacht trekt omdat je uniek bent. Door het creatieve karakter van een CV infographic kun je ook beter laten zien wat jouw persoonlijkheid is. Daarom is het belangrijk om niet één op één een template te kopiëren. Deze templates zijn gemaakt door random personen die jou niet kennen en ze passen om die reden misschien ook helemaal niet bij jou. In plaats van een template klakkeloos overnemen wil je natuurlijk kleuren gebruiken die jij mooi vindt, en vooral onderdelen erin zetten die voor jou en jouw carrière van belang zijn. Mijn algemene tip is dus: personaliseer! Wat ik zelf heb gedaan toen ik mijn CV infographic maakte, was dat ik ongeveer vijf voorbeelden nam en daarvan de leukste onderdelen probeerde over te nemen, maar wel op mijn eigen manier. De som van al deze leuke onderdelen was – in mijn ogen – een perfecte CV infographic!

CV Infographic templates

Hieronder een lijstje met 15 mooie CV templates die ik voor je heb verzameld. Door op de links te klikken, kom je eerst nog bij een Preview scherm waarvandaan je ze kunt downloaden. De meeste templates zijn te bewerken in Photoshop en Illustrator:

 • 1: ook te bewerken in Word
 • 2: moet wel even gedeeld worden op social media voordat je ‘m kunt downloaden, maaar dan heb je ook wat! Er zit namelijk ook nog een ontwerp voor een CV pagina voor je website en een business cards bij.
 • 3: alleen voor Illustrator
 • 4: kleurrijke infographic
 • 5: ook kleurrijk, deze designer heeft er zelf zijn stage mee binnengehaald, dit ontwerp is dus succesvol bewezen 😉
 • 6: een wat strakker design
 • 7: met een heuse timeline erop
 • 8: simpel, maar smaakvol
 • 9: 3 tinten grijs en een pop of colour
 • 10: dees vind ik persoonlijk HEUL mooi (hij is met mintgroen, wellicht heeft dat er iets mee te maken <3)
 • 11: nog een timeline infographic
 • 12: zwartwit, strak en errrg mooi
 • 13: een soort stempelachtig design, ook heel mooi
 • 14: minimalistisch & mooi
 • 15: supercreatief

Online tools waarmee je een CV infographic kunt bouwen:

Naast templates die je kunt gebruiken in Photoshop, Word en Powerpoint, zijn er ook een aantal online tools waarmee je een CV infographic kunt bouwen. The Muse schreef hier een artikel over, met verschillende voors en tegens per tool, een handig overzicht dus!

Hoe zet ik mijn CV infographic in voor online personal branding?

Wanneer je je CV infographic hebt gemaakt, vraag je je misschien af wat je er verder mee kunt. Natuurlijk is het handig om hem – als je gaat solliciteren – mee te sturen met je sollicitatiebrief. Daarnaast kun je – ook als je niet aan het solliciteren bent – hem ook gebruiken om aan je personal branding te werken. Hang hem bijvoorbeeld als bijlage aan je LinkedIn summary zoals ik ook heb gedaan. Je kunt hem ook op je eigen website zetten, als je die hebt. Ik heb hem op mijn Resumé pagina gezet.

CV infographic op LinkedIn

Verder zou je ook je CV infographic als afbeelding kunnen toevoegen aan een oproepje dat je op LinkedIn plaatst waarin je aankondigt dat weer beschikbaar bent voor een nieuwe opdracht/baan. Het fijne aan een CV infographic is dat mensen in één oogopslag kunnen zien wat je ervaring is, wat je interesses zijn en welke skills je hebt opgebouwd.

Een ander idee is om je CV infographic op Pinterest te plaatsen, op een bord dat je de titel “Over mij” geeft. Mochten mensen je dan op Pinterest tegenkomen en geïnteresseerd zijn in je werkervaring, kunnen ze dat meteen op je Pinterest bord vinden.

Hopelijk geeft dit artikel je genoeg handvatten om aan je eigen CV infographic te werken! Veel succes en laat me weten als het gelukt is, of als je juist nog vragen hebt.

Liefs,
Benthe

GET SOCIAL! Volg mij nu op Instagram | Facebook | Twitter | Bloglovin‘ | Pinterest | YouTube

Share:

8 Reacties

  • 6 maart 2017 / 22:27

   Dankjewel, Sjoukje! Uhm, ik heb dat nog nooit gedaan, maar ik kan best een kijkje nemen als je daar behoefte aan hebt ?.

 1. 26 februari 2017 / 19:18

  Hoewel ik met je eens ben dat opvallen belangrijk is en dat design daar bij kan helpen zou ik toch ook oppassen dat je niet meer aandacht geeft aan het design dan aan de inhoud.

  Alle voorbeelden die je hebt gegeven zien er mooi uit, maar er zitten er zeker ook een paar tussen waar gewoonweg te weinig inhoudelijk instaat. Design kan geen vervanging zijn voor toelichting van je vaardigheden, skills en resultaten. Tenzij het natuurlijk een pure design rol is.

  Je opmerking over personaliseren vind ik daarom minstens net zo belangrijk als de design tips.

  • Benthe
   26 februari 2017 / 19:21

   Daar heb je helemaal gelijk in! Relevantie is eigenlijk altijd key, dat betekent ook dat het inderdaad belangrijk is dat alle relevante info wel op je cv komt te staan ? en er niks achterblijft door een te minimalistisch design.

 2. 24 maart 2017 / 17:37

  Op Canva staan ook mooie templates voor een CV

 3. 7 mei 2017 / 11:53

  Mooie templates en goede tips! Leuk om te zien hoe gaaf je cv eigenlijk kan zijn?

  • 7 mei 2017 / 12:31

   Dankjewel voor je berichtje ?. Dat klopt helemaal, je CV hoeft niet een saai document te zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *