Friday Favourites #2

Vrijdag is altijd een leuke dag (casual Friday op kantoor, bijna weekend, eindelijk een goede reden voor bier, New Music Friday op Spotify, etc.) en wat een leuke dag nóg leuker maakt, is om dan te kijken naar mijn favorieten van deze week. Hier mijn lijstje van week 30:

  1. Favourite app: Pokémon Go

Oké, noem me een totale nerd maar ik ben echt best wel verslaafd aan Pokémon Go. Twee weken geleden (de zaterdag dat de app officieel in Nederland uit kwam) heb ik hem gedownload en sindsdien regelmatig gespeeld. Hier in Utrecht wonen we vlakbij een park waar we een paar keer zijn geweest, daar was het dan ook echt onwijs druk met andere Pokémontrainers, vet grappig. Nu het afgelopen week niet al te best weer is geweest, zijn we ook minder naar buiten gegaan (jammerz), maar we hadden het ook best druk ’s avonds dus ach… volgende week weer een kans.

 

Hier was ik nog vet blij dat ik een Pidgey had gevangen haha, inmiddels raak ik geïrriteerd als ik er wéér eentje tegenkom…

2. Favourite workout: eerste yoga try-out ooit

Terwijl ik net aan het typen was dat ik deze week geen enkele workout heb gedaan en ik middels dit onderdeel in mijn Friday Favourites mezelf wil stimuleren om wél wat meer aan sport te gaan doen, bedenk ik me dat ik heus wel een workout (soort van dan) heb gedaan. Ik heb middels een YouTube filmpje namelijk mijn eerste lesje yoga gedaan. De echte reden hierachter is de volgende: op m’n werk hebben we momenteel een soort health programme waarbij iedereen gestimuleerd wordt om wat meer aan zijn of haar gezondheid te doen. Door middel van persoonlijke coaches, metingen en workshops is het dan de bedoeling dat je je leven wat gaat verbeteren. Tijdens mijn nulmeting met mijn persoonlijke coach kwam ik erachter dat ik wel wat aan m’n lenigheid mocht doen. Daarnaast vind ik het moeilijk om mezelf een goede houding aan te meten – vaak vergeet ik het gewoon en m’n spieren zijn nog niet echt getraind dat het vanzelf gaat. Daar scheen yoga ook  wel voor te helpen, dus daar ging ik dan. En dan nog mijn oordeel: ik vond het wel oké. Niet super enthousiast dus, maar ook zeker niet afgeknapt. Voor een volgende yogapoging heb ik alleen wat meer ruimte nodig (zat nu op een stukje van 1 vierkante meter tussen ons bed en de muur). Ik heb trouwens dit filmpje gebruikt als basis.

3. Favourite thing that happened at work: A secret package…

Ik werk dus bij een kredietverzekeraar (wat? – vertel ik later nog wel een keer) als online communicatieadviseur. Naast mijn online dingen heb ik ook nog wat tijd om aan interne communicatieprojecten te werken, wat heel iets anders is en daarom ook leuk is om erbij te hebben. Voor ons huidige interne communicatieproject is het de bedoeling dat we onze collega’s laten inzien dat je door samen te werken een stuk verder komt, een soort van 1+1=3 verhaal. Eén van de dingen waar we naar hebben gekeken als middel om deze boodschap over te brengen, is het op maat laten maken van een Escaperoom spel. Ik weet niet of jullie (haha jullie, alsof ik al lezers heb, maar oké) dat wel eens hebben gedaan, maar dat is dus echt heel tof, echt een aanrader. Nu zijn er dus ook bedrijven die dat voor andere bedrijven op maat kunnen maken. Met één zo’n bedrijf hebben we een paar weken geleden een afspraak gehad waarin we om een offerte hadden gevraagd. Die offerte kwam deze week dus aan, maar echt op een leuke manier verpakt. Als je wel eens een Escaperoom gedaan hebt, weet je dat het vaak gaat om het oplossen van puzzels waarmee je vervolgens weer een cijferslotje op een kist kan openen en in die kist zit dan weer de volgende aanwijzing enzovoort. Precies op zo’n manier hebben ze ons de offerte toegestuurd, echt heel erg leuk gedaan.

4. Favourite Viral: Ijscoman Bob

Wellicht heb je hem langs zien komen op Dumpert en hij heeft zelfs De Telegraaf gehaald: oplichter Ijscoman Bob die niet zo transparant is over z’n prijzen. Hij zou zelfs geld vragen voor de servetjes (al zet ik daar m’n vraagtekens bij, ik mag toch hopen dat dit niet echt zo is… anders is m’n faith in humanity echt weg). Waarom is deze Ijscoman mijn favo viral van de week? Nou dat zit zo: vroeger (en dan bedoel ik zo’n 20 tot 15 jaar geleden) gingen mijn familie (ooms, tantes, nichtjes, neefjes, vader, moeder en broertjes) en ik elk jaar naar de camping op de Veluwe. Vaak hadden we daar een tent en later een caravan staan vanaf maart tot en met september, waar we dan in de weekenden heen gingen en lekker de hele dag buiten konden zijn. Op zo’n 2 à 3 kilometer fietsen/skeeleren (afhankelijk van het beschikbare materiaal) stond daar Ijscoman Bob, waar we regelmatig een ijsje gingen halen. Dus toen ik hem ineens op Facebook langs zag flitsen, moest ik echt lachen… ik aan m’n moeder vragen of hij toen ook al deze vreemde praktijken erop na hield, maar dit scheen wel mee te vallen – al kon ze zich wel herinneren dat hij destijds ook altijd al duur was. Dus echt hilarsich!


Wat is het leukste dat jij hebt meegemaakt/gespot/gedaan deze week?

Ciao,

B.

GET SOCIAL! Volg mij nu op Instagram | Facebook | Twitter | Bloglovin‘ | Pinterest | YouTube

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *