Zo claim je jouw LinkedIn URL

LinkedIN URL aanpassen

Bij het aanmaken van een LinkedIn profiel, krijg je een standaard URL toegewezen. Jouw standaard URL bestaat waarschijnlijk uit je naam en een aantal random cijfers en letters. Maar wist je dat je deze URL kunt aanpassen zodat je een veel kortere, straight-to-the-point URL krijgt? In dit artikel lees je waarom het belangrijk is om jouw LinkedIn URL te claimen, en hoe je het moet doen. Het is dus vet makkelijk, dus geen zorgen over hele technische instructies. Een kind kan de was doen!

Waarom is het belangrijk om mijn LinkedIn URL te claimen?

Er zijn een aantal redenen waarom het belangrijk is om je LinkedIn URL aan te passen. De belangrijkste redenen zijn:

1. SEO of Search Engine Optimisation

Wanneer je een ‘keyword’ in je URL hebt staan (in dit geval is jouw naam het keyword), weten zoekmachines dat deze pagina over jou gaat. Het liefst zou je willen dat deze URL zo kort mogelijk is en straight to the point. De letters en cijfers die standaard aan je URL worden toegevoegd, kun je zien als een soort ruis. Zoekmachines zullen niet snappen wat het belangrijkste keyword is in de URL als je zowel je naam als die random getallen en letters erin hebt staan. Als je dus enkel en alleen je naam in de URL hebt, weten zoekmachines beter dat die pagina over jou gaat en zal jouw LinkedIn profiel eerder verschijnen op de zoekmachine resultatenpagina’s.

2. Makkelijker te delen

Stel je voor, je ontmoet een heel interessant iemand en die vraagt: “Voeg je me toe op LinkedIn? Je kunt me vinden op linkedin.com/in/jaap-devries-43o58qw45uiofjsp9ew .” No way dat jij die URL gaat onthouden. Terwijl, als deze beste man had gezegd: “Je kunt me vinden op linkedin.com/in/jaap-devries”, dan was het al een stuk gemakkelijker geweest. Natuurlijk zal het 9 van de 10 keer niet zo gaan omdat je mensen slimmer op kunt zoeken via de zoekmachine in LinkedIn zelf, maar het is bijvoorbeeld ook makkelijker om een kortere URL toe te voegen aan je automatische emailhandtekening of op visitekaartjes.

3. Het ziet er professioneler uit op je LinkedInprofiel zelf

Je LinkedIn profiel URL is ook zichtbaar op je LinkedIn profiel, namelijk onder je profielfoto. Het ziet er natuurlijk een stuk strakker uit wanneer je daar alleen je naam hebt staan, en niet die random combinatie van getallen en letters.

Zo pas je jouw Linkedin profiel url aan

LinkedIn URL aanpassen stap 1

Stap 1: Open LinkedIn als je dit nog niet gedaan had en klik op Profiel > Profiel bewerken  (of Profile > Edit profile)

 

LinkedIn URL aanpassen stap 2

Stap 2: Onder je LinkedIn profielfoto, zie je jouw URL nu staan. Eindigt deze URL alleen met je naam? Prima, je hoeft dan niets meer te doen. Staat er echter een rare brei aan letters en cijfers? Ga er dan overheen met je muis en je ziet naast je URL een tandwieltje verschijnen. Klik op dat tandwieltje.

 

LinkedIn URL aanpassen stap 3

Stap 3: Je ziet nu je publieke profiel aan de linkerkant en rechtsbovenaan zie je dit staan: Your public profile URL. Daar zie je nogmaals jouw URL staan. Klik op het edit-symbool naast de URL.

 

LinkedIn URL aanpassen stap 4

Stap 4: Je kunt nu je URL aanpassen. Meestal hoef je alleen de letters en cijfers achter je naam weg te halen. Het is handig om je voornaam en achternaam van elkaar te scheiden door een streepje “-” te gebruiken. Google interpreteert dit streepje namelijk als een spatie, dus dan klopt jouw URL helemaal met hoe jouw naam er uitziet.

Veel voorkomende naam? Het kan zijn dat een naamgenoot je al voor is geweest en dus al jouw URL geclaimd heeft. In dit geval is het handig om verschillende oplossingen uit te proberen door bijvoorbeeld het streepje weg te laten, of door meerdere streepjes toe te voegen.

KLAAR!

Hopelijk heb je hier iets aan gehad. Mocht je nog vragen hebben of is het je toch niet helemaal duidelijk, laat dan even een comment achter. Dan zal ik je verder helpen.

Veel succes!

GET SOCIAL! Volg mij nu op Facebook | Twitter | Bloglovin‘ | Instagram

Share:

6 Reacties

 1. 27 september 2016 / 10:00

  Oooh wat slim! Nooit geweten dat dit kon. Ik ga het direct aanpassen. Thanks! 😀

  • benthebemelman@gmail.com
   27 september 2016 / 22:42

   Leuk om te horen :-)! Is het gelukt?

    • benthebemelman@gmail.com
     28 september 2016 / 22:35

     Mooi zo :)!

 2. 10 januari 2017 / 18:51

  Ik had geen idee dat het zo belangrijk was… of dat je het zelfs kon aanpassen! Toch maar even gedaan 😀 Bedankt voor de tip!

  • benthebemelman@gmail.com
   10 januari 2017 / 20:10

   Leuk om te horen en fijn dat het gelukt is ?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *