Hello september, bye zomerstop

Heeeeeee hoi! Dat is lang geleden, veeeels te lang zelfs. I know, my bad. Mijn zin om te gaan bloggen was van de een op de andere dag verdwenen. Ik had geen inspiratie en alle andere dingen leken ineens interessanter. Zoals urenlang achter elkaar Friends kijken op Comedy Central. Ik heb altijd tegen mezelf gezegd dat mijn blog geen ‘moetje’ moest worden, en de afgelopen maanden voelde dit wel zo. Ik moest mezelf er echt toe zetten om er aan te werken en vond het dan niet eens leuk. Dus besloot ik om gewoon maar even een pauze in te lassen. Ik vond het lastig om deze pauze aan te kondigen, want ik had geen idee hoe lang die pauze moest gaan duren. Voor hetzelfde geld was dat gevoel na een week alweer voorbij. Gelukkig krijg ik inmiddels weer helemaal de kriebels om aan de slag te gaan, dus YES! Let’s do this!

Zomerstop bloggen

De oorzaak van mijn zomerstop

Ik heb veel nagedacht over wat mijn geen-zin-in-bloggen-gevoel veroorzaakt heeft. Ik denk dat er verschillende dingen zijn aan te wijzen. Af en toe had ik een leuk idee voor een artikel, maar dan zag ik de week erna al iets vergelijkbaars op een andere blog verschijnen. Op dat soort momenten dacht ik: tsja, wellicht ben ik wel helemaal niet vernieuwend, als er tig andere blogs zijn die dezelfde content plaatsen… zitten er dan nog wel mensen op mij te wachten? Dat soort momenten waren absoluut niet motiverend.

Daarnaast denk ik ook dat een deel van de oorzaak bij mijn werk ligt – op een héééél positieve manier. Ik begon namelijk ongeveer een jaar geleden met bloggen omdat ik mijn werk van toen niet meer leuk vond en een andere energiebron zocht (onbewust hoor, zo erg dacht ik er destijds niet bij na). Inmiddels weten jullie allemaal dat ik ben geswitcht van baan en werk ik nu op een plek waar ik wél heel veel energie van krijg en waar ik ook veel creativiteit in kwijt kan. Zo veel zelfs, dat deze blog als creatieve uitlaatklep minder nodig is. Al met al een fijne ontwikkeling, dus niks om me zorgen over te maken ?.

Waarom ik nu dan toch weer begin met bloggen

Ik weet niet zo goed waarom het dan nu toch weer begint te kriebelen. Mijn werk is namelijk nog net zo leuk als tijdens de zomervakantie en zal de komende periode alleen maar drukker worden. Ik denk wel dat mijn collega’s een aandeel hebben in mijn opborrelende blogkriebels. Ik heb namelijk best wel veel ambitieuze collega’s met een eigen blog, en we sparren regelmatig over onze Instagramaccounts en hoe we onze websites kunnen verbeteren. Door dit soort discussies word ik ook weer enthousiast om nieuwe dingen uit te proberen.

Waar ga ik over schrijven?

Ik heb een tijdje gedacht dat ik me meer wilde focussen op de inhoudelijke artikelen met echte diepgang. Als ik artikelen op de blog van Frankwatching (waar ik dus werk) lees, denk ik: ah tof, was ik maar zo’n expert die dat soort dingen wist en erover kon schrijven. Maar: that’s not me. Denk ik. Ik blijf dus wel artikelen schrijven, ook met inhoud hoor, maar voeg er denk ik wel altijd een personal touch aan toe. Ik ben al met een heel interessant project bezig dat met selfcare te maken heeft ?, binnenkort vind je daarover meer op mijn blog. Dus stay tuned!

Natuurlijk ben ik ook ontzettend benieuwd: waarvoor kom jij naar mijn blog? Welke artikelen spreken je het meest aan en waarover zou je meer willen lezen? 

Liefs en tot gauw,
Benthe

GET SOCIAL! Volg mij nu op Facebook | Twitter | Bloglovin‘ | Instagram | Pinterest

 

Share:

16 Reacties

 1. 1 september 2017 / 07:56

  Ik lees het liefst blogs van mensen die schrijven over wat ze leuk vinden. Onbewust lees je dat plezier en de passie tussen de regels door en dat vind ik leuk. Lekker je eigen plan trekken dus!

  • 1 september 2017 / 23:04

   Je hebt ook helemaal gelijk! Nooit zo bekeken dat je de passie van iemand kunt doorkrijgen via de tekst, dankjewel voor dit nieuwe inzicht ?!

 2. 1 september 2017 / 09:51

  Hee, leuk dat je er weer bent! Ik herken het wel, dat gevoel dat het ‘moet’. Dus dan is het goed om even een stapje terug te doen en na te denken over wat je wilt. Voor mij maakt het niet zo heel veel uit waar iemand over schrijft, als ik maar merk dat iemand er plezier in heeft en een stukje persoonlijkheid laat doorschemeren. Ik werk in de marketing en heb ook heel vaak gedacht: moet ik daar niet wat meer mee op mijn site? Maar nee, mijn blog is echt een andere kant van mij.. en dat is ook prima. Ben benieuwd naar je nieuwe project!

  • 1 september 2017 / 23:07

   Jaa, we hadden het er op Twitter natuurlijk ook al over, ben blij dat ik niet de enige ben ?. Persoonlijkheid vind ik – hoe langer ik erover nadenk – ook steeds belangrijker. Dat is ook lastig te kopiëren dus zo ben je altijd uniek ??

 3. 1 september 2017 / 10:44

  Herkenbaar wat je schrijft! Ik heb het ook een tijdje gehad, dat ik me verplicht voelde om een artikel te schrijven terwijl ik daar eigenlijk geen zin in/ inspiratie voor had. Fijn dat het bij jou ook weer is terug gekomen. Vind het altijd leuk om je blogjes te lezen?! Ben benieuwd naar je project ? liefs Daisy

  • 1 september 2017 / 23:08

   Lief zeg, dankjewel ?! En ‘fijn’ dat je je er in herkent, ook al is het natuurlijk niet echt een fijn gevoel ?.

 4. 1 september 2017 / 12:35

  Ik ben het wel met Shirley eens, ik lees ook het liefst blogs van mensen waarbij je écht kunt zien dat ze het interessant vinden. En dat vind ik bij jou ook. Plus ik vind de ‘young professional’/ ‘millennial’-achtige onderwerpen heel leuk, samen met je toegankelijke schrijfstijl. Ben benieuwd wat er komen gaat!

  En ik herken je gevoel wel hoor. Ik kon het ineens niet meer opbrengen om te bloggen, terwijl ik nog helemaal niet zo lang bezig was! Ach, kan gebeuren. En blij dat je er weer bent!

  • 1 september 2017 / 23:10

   Leuk om te lezen zeg, dankjewel ?! En fijn dat ik niet de enige ben, ik was even bang dat het misschien het einde van mijn blog betekende ?. Dus ook fijn om te weten dat het gevoel komt en ook weer gaat. Ik ben blij om terug te zijn ??!

 5. 1 september 2017 / 18:31

  Wat leuk om weer een blog van je te lezen en nóg leuker om te horen dat je het bloggen weer wilt oppakken 🙂 Ik kan me voorstellen dat je er een tijdje niet zo op zat te wachten om te bloggen en vooral vergelijken met andere bloggers maakt je blogzin vaak niet veel groter. Maar weet je, ook al schrijf je over iets waar al 10.000 keer over is geschreven, met je eigen schrijfstijl en insteek geef je er toch weer een eigen draai aan 🙂 Ik vind vooral je artikelen over je leven als starter leuk, maar ook je tips voor bijvoorbeeld productiviteit of zelfontwikkeling en je persoonlijke artikelen tussendoor.

  • 1 september 2017 / 23:11

   Ooh dat klopt helemaal! Ik was nooit zo bezig met vergelijken ofzo, maar het is er toch onbewust ingeslopen. En je hebt helemaal gelijk over die eigen draai. Dankjewel voor je lieve reactie ?!

 6. 1 september 2017 / 20:41

  Ik herken het gevoel! Al heb ik dus wel nog zin in schrijven. Maar soms denk ik ook wel van dju ik ben niet origineel. Ik wil ook niet dat iemand anders vindt dat ik hen na-aap ofzo. Maar ja, tegenwoordig moet je nogal toeren uithalen om nog echt origineel te zijn.

  • 1 september 2017 / 23:12

   Dat zou ik inderdaad ook vinden, dat na-aapgevoel! Maar je hebt gelijk dat er nu eenmaal veel blogs zijn dus dat er al gauw overlap zit met wat iemand ooit heeft geschreven.

 7. 2 september 2017 / 22:14

  Fijn dat je er weer bent!! Heel herkenbaar dat het even niet wilde, ik denk dat we zo’n periode allemaal wel eens hebben, de een wat langer/vaker dan de ander. En wat je zegt over ‘vernieuwend’ zijn; ik kom graag naar je blog vanwege je schrijfstijl en leuke kijk op onderwerpen. Dus ja, ik zit er wel op te wachten! ☺️

  • 4 september 2017 / 22:50

   Wat een lieve reactie, dankjewel ??! En ik vind het echt heel fijn om te horen dat er meer bloggers last hebben van hetzelfde probleem, ook al is het natuurlijk niet leuk.

 8. 3 september 2017 / 18:34

  Hey!! Leuk dat he weer terug bent. Soms kunnen dingen veranderen en dan blijkt hetgeen waar je zo enthousiast over was ineens niet meer te zijn wat het moet zijn. Dit is trouwens heel herkenbaar. Hoe leuk ik bloggen ook vind, nu ik vanaf 1 november ga beginnen met mijn nieuwe baan, merk ik ook dat bloggen soms een ‘moetje’ begint te worden. Hopelijk waait dat gevoel over

  • 4 september 2017 / 19:14

   Heee, jaa ik vind het stiekem ook wel heel leuk ?! Wat spannend dat je een nieuwe baan hebt, ik merk zelf ook dat er toch echt wel veel tijd in gaat zitten… Ik hoop inderdaad ook dat dat ‘moet’-gevoel voor jou overwaait! Of dat je er in ieder geval wel heel veel energie voor terug krijgt ?.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *