iPhone 7 review


Toen de iPhone 7 uitkwam vorig jaar, schreef ik er al dit artikel over. Ik twijfelde ZO ERG of ik hem moest aanschaffen. Het liefst had ik gewild dat ik op dat artikel reacties zou ontvangen met vet goed onderbouwde argumenten over waarom ik hem wel of niet zou moeten kopen. Uiteindelijk kocht ik hem toch niet. Ik ben hem wel gaan opzoeken in de winkel om hem toch even in real life te hebben gezien, maar ik vond het verschil met de iPhone 6 te klein. Daarom besloot ik om toch nog maar even mijn iPhone 6 aan te houden. En met die beslissing ben ik nog steeds erg tevreden want hij doet het gewoon weer goed, nadat ik mijn batterij had laten vervangen.

Waarom dan toch een review, hoor ik je denken? Nou, toen ik 1 maart met mijn nieuwe baan begon, kreeg ik alsnog de iPhone 7 als werktelefoon. Boffen! Ik gebruik hem nu dus ongeveer twee maanden, lang genoeg om een review te kunnen schrijven.

Eerste indruk van de iPhone 7

Op het eerste gezicht verschilt de iPhone 7 niet mega-erg van de iPhone 6. Behalve de kleur dan, natuurlijk 😉. Ik koos voor de iPhone 7 namelijk voor de zwarte uitvoering. Mijn 6 is wit met goud. Veder is de iPhone 7 qua uiterlijk niet heel anders dan de 6.

Wanneer je de iPhone 7 echt begint te gebruiken, merk je wel subtiele verschillen. Ten eerste natuurlijk de home button. Die heeft een heel andere “klik” dan eerdere uitvoeringen van de iPhone. Niet beter of slechter, gewoon anders.

Ten tweede valt het op dat de iPhone 7 al oplicht wanneer je hem oppakt. Je hoeft dus niet eerst op de homeknop te drukken voordat de iPhone 7 z’n homescreen laat zien. Dit vind ik wel echt een verbetering, de iPhone 7 lijkt op deze manier een stuk proactiever geworden.

Vergeleken met de iPhone 6….

Afgezien van de twee genoemde opvallendheden merk ik niet veel verschil tussen de iPhone 6 en de iPhone 7. De iPhone 7 zal vast een snellere processor hebben en daardoor sneller tussen apps kunnen schakelen, maar to be honest heb ik daar geen opmerkelijke verschillen gemerkt. Wat wèl nog noemenswaardig is, is de batterij. Die gaat wel langer mee dan de batterij in mijn iPhone 6, ondanks dat ik deze onlangs nog heb laten vervangen.

Conclusie

Ja, hij is mooi en ja, hij werkt fijn. Maar ik vind hem zeker niet opmerkelijk veel sneller/fijner/mooier dan de iPhone 6. Dus mocht je tussen die twee modellen twijfelen, dan zou ik voor de iPhone 6 gaan om geld te besparen.

Als het goed is brengt Apple in het najaar weer een nieuwe iPhone uit, die in ontwerp wel heel erg zou verschillen van eerdere modellen. Ik ben ontzettend benieuwd! Het feit dat ik me namelijk heb kunnen inhouden toen de iPhone 7 uitkwam, betekent voor mij automatisch dat er budget is voor de iPhone 8 (of hoe het nieuwe model dan ook gaat heten 😁).

Heb jij de iPhone 7? Wat vind jij de meest opvallende verschillen met de iPhone 6?

GET SOCIAL! Volg mij nu op Facebook | Twitter | Bloglovin‘ | Instagram | Pinterest

 

 

 

 

heb ik heel lang getwijfeld over of ik hem ging aanschaffen. Ik schreef er zelfs dit artikel over waarin ik bijna wanhopig om advies vroeg, haha. Inmiddels heb ik ‘m en gebruik ik hem als werktelefoon. In dit artikel lees je hoe hij me bevalt.

Kleur

Gebruik

Meest opvallend

 

Share:

3 Reacties

  1. 5 mei 2017 / 16:57

    Ik dacht zelf ook al dat die niet heel veel anders was. Goed om te lezen dat het klopt. Ik blijf voorlopig nog een bij mijn fijne 6S 🙂

  2. 6 mei 2017 / 16:43

    Fijn om te lezen, ik ben namelijk net op zoek naar een nieuwe telefoon! Grappig dat je zo weinig verschil merkt. Misschien dan toch lekker voor de 6 gaan, aangezien ik nog op reis ben en dus liever geld bespaar hihi.

  3. 12 mei 2017 / 16:10

    Super leuk om te lezen. Dit is de eerste review die ik van deze Iphone lees! Ik kan me ook voorstellen dat je vrij weinig verschil merkt. Ik heb zelf de 6S plus en ik ben er nog steeds dik tevreden mee. Fijn weekend! Veel liefs, Florentine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *