iPhone X: mijn eerste indruk

1 december was een mooie dag: de dag die je wist dat zou komen 😁. Het was de dag dat mijn iPhone X werd bezorgd. Sindsdien zijn mijn iPhone X en ik vanzelfsprekend onafscheidelijk. Ik heb er foto’s mee gemaakt, foto’s bewerkt, blogs geschreven, gefilmd, filmpjes gekeken: noem het maar op. Na deze 3 weken ongeveer denk ik dat ik een duidelijke indruk heb van de smartphone, vandaar dat dit me een mooi moment leek voor een eerste indruk-artikel!

iPhone X

Mijn eerste indruk van de iPhone X

Wanneer je vroeger een nieuwe telefoon kocht, was het altijd spannend welke nieuwe features er nu weer op zouden zitten. Er zat veel verschil tussen oudere en nieuwere modellen: er werden dingen toegevoegd als camera’s, bluetooth en op een gegeven moment zelfs internet. Alhoewel de stappen die nu worden gemaakt met de overgang op een nieuwer model veel kleiner en minder spannend zijn, merk je toch dat de technologische ontwikkelingen niet stilstaan. Zelf gebruikte ik voordat ik mijn iPhone X had de iPhone 6 voor persoonlijk gebruik en de iPhone 7 als werktelefoon. In mijn iPhone 6 zaten flinke barsten, en dus verlangde ik naar een telefoon met een compleet scherm. En verder was ik natuurlijk gewoon benieuwd naar de nieuwe mogelijkheden, én was ik langzaam ook verliefd geraakt op het design van de iPhone X. Het blijft veel geld voor een telefoon, maar wat mij betreft is het totally worth it.

➡️ Bekijk hier ook mijn unboxing video van de iPhone X

De missende home-button

Baanbrekend: de iPhone X heeft geen homebutton meer! Natuurlijk was dit in het begin even wennen, maar binnen no-time was ik eigenlijk überhaupt niet meer op zoek naar de homeknop. Het swipen werkt erg gemakkelijk en door de streep die je bij het gebruik van apps aan de onderkant ziet, word je er constant aan herinnerd dat je omhoog moet vegen om terug te gaan naar het homescherm. Prima aanpassing, en het resulteert natuurlijk in een vet mooi en groot beeldscherm, zie mijn volgende punt.

Het grote beeldscherm

Wauw ❤️, wat is het grote beeldscherm mooi en fijn. Alhoewel niet alle apps er nog op zijn ingespeeld en er – volgens mij – nog een aantal bugs in het toetsenbord zitten, vind ik het nieuwe, grote scherm erg prettig werken. Met name met het bekijken van YouTube-filmpjes ziet het er echt mooi uit wanneer je de video inzoomt zodat het hele scherm gevuld wordt. Wat mij betreft een goede ontwikkeling!

Het strakke design

De iPhone X is een beauty. Heel veel meer heb ik er eigenlijk niet over te zeggen. Ik heb zelf gekozen voor de zilveren variant, met de witte achterkant en tsja, het ziet er gewoon erg strak en mooi uit. Doordat de telefoon nu helemaal van glas is, is hij wel erg glad geworden. Wanneer je hem bijvoorbeeld op de bank legt en die bank loopt een beetje af, dan glijd je iPhone er zo af. Ik heb al een aantal snoekduiken moeten doen om hem van een val te redden 😅. Dus het is even oppassen geblazen waar je hem neerlegt. Verder zitten er al gauw vingerafdrukken op het glas, maar deze veeg je er ook weer makkelijk af.

Face ID

Face ID is ontzettend makkelijk in te stellen: je draait een paar keer je hoofd rond in de camera en hoppa, you’re good to go. Ook het ontgrendelen gaat snel en werkt goed. Waar je met Touch ID nog wel eens je zweethand moest afvegen of je vinger moest verplaatsen tot je herkend werd, heb ik daar met Face ID vrij weinig last van. De enige momenten waarop Face ID niet altijd werkt, is wanneer ik net wakker word (iets met m’n gezicht in de kreukels), wanneer het te donker is (terwijl die het dan gewoon zou moeten doen, toch?) en met mijn tandenborstel in mijn mond. Maar ik begreep ook dat de iPhone X constant aan het ‘bijleren’ is over hoe je gezicht eruit ziet, dus wellicht is dit binnenkort ook geen probleem meer.

De camera

Eerlijk puntje: ik ben niet blown away door de nieuwe camera. In portretmodus blurt ‘ie de helft van mijn haar mee als achtergrond, wat dus gewoon niet klopt. Daarnaast gebruik ik ‘m wel eens om te filmen, en dan is het geluid significant minder dan wanneer ik met mijn compactcamera (deze) film. Misschien dat dit me nooit eerder was opgevallen omdat ik nog niet heel lang met deze compactcam werk, maar ik had eerlijk gezegd wel iets meer verwacht van de iPhone X camera. Verder moet ik hier ook bij zeggen dat ik de camera nog niet uitgebreid getest heb bij daglicht, wellicht dat ik dan een positievere indruk krijg.

Dit zijn wat mij betreft de meest opvallende punten van de iPhone X! Heb jij ‘m al? En wat valt jou het meeste op?

Liefs, B.

GET SOCIAL! Volg mij nu op Instagram | Facebook | Twitter | Bloglovin‘ | Pinterest | YouTube

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *