iPhone 7 review 📲

Toen de iPhone 7 vorig jaar uitkwam, schreef ik er al dit artikel over. Ik twijfelde ZO ERG of ik hem moest aanschaffen. Het liefst had ik gewild dat ik op dat artikel reacties zou ontvangen met vet goed onderbouwde argumenten over waarom ik hem wel of niet zou moeten kopen, maar dat gebeurde niet. Uiteindelijk heb ik hem niet gekocht. Ik ben hem wel gaan opzoeken in de winkel om hem toch even in real life te hebben gezien, maar ik vond het verschil met de iPhone 6 te klein. Daarom besloot ik om toch nog maar even mijn iPhone 6 aan te houden. Waarom dan toch een review, hoor ik je denken? Nou, toen ik 1 maart met mijn nieuwe baan begon, kreeg ik alsnog de iPhone 7 als werktelefoon. Boffen! Daarom leek dit me een mooi moment om een review te schrijven.

iPhone 7 review

Dit artikel is geschreven naar aanleiding van een samenwerking.

Eerste indruk van de iPhone 7

Op het eerste gezicht verschilt de iPhone 7 niet mega-erg van de iPhone 6. Behalve de kleur dan, natuurlijk. Ik koos voor de iPhone 7 namelijk voor de zwarte uitvoering. Mijn 6 is wit met goud. De zwarte versie vind ik erg chique, hij straalt een stuk meer zakelijkheid uit dan de witte varianten! Verder is de iPhone 7 qua uiterlijk niet heel anders dan de 6.

Wanneer je de iPhone 7 echt begint te gebruiken, merk je subtiele verschillen. Ten eerste natuurlijk de home button. Die voelt heel anders aan dan eerdere uitvoeringen van de iPhone. Niet beter of slechter, gewoon anders.

Ten tweede valt het op dat de iPhone 7 al oplicht wanneer je hem oppakt. Je hoeft dus niet eerst op de homeknop te drukken voordat de iPhone 7 z’n homescreen laat zien. Dit vind ik wel echt een verbetering, de iPhone 7 lijkt op deze manier een stuk proactiever geworden.

▶️ Lees meer over de iPhone 7

Nieuwe koptelefoonaansluiting

Waar ten tijde van de release van de iPhone 7 veel ophef over was, was het feit dat de 3.5 mm koptelefoonaansluiting zou vervallen. Dat is natuurlijk wel even wennen! Het voordeel ervan is dat hij hierdoor waterbestendig is geworden en er dus minder kans op waterschade is. Aan de andere kant, als je dan gaat googlen over wat dit betekent, dan blijkt dat het alsnog niet geadviseerd wordt om ermee te gaan zwemmen (bron). Terwijl het mij juist leuk had geleken om onderwaterfoto’s te kunnen maken.

Verder had ik laatst mijn iPhone 7 meegenomen op vakantie, met als reden dat mijn privételefoon (mn iPhone 6) constant vol is en ik hier dus geen muziek op kon downloaden. Alleen had ik er natuurlijk niet aan gedacht om mijn nieuwe Earpods mee te nemen met de juiste aansluiting…. 😅, faal! Dat moet dus nog even in mijn systeem komen.

Vergeleken met de iPhone 6….

Vergeleken met de iPhone 6 merk ik dat de iPhone 7 een stukje sneller werkt en daardoor sneller tussen apps kan schakelen, fijn! Ook de foto’s lijken mooier te zijn, al kan ik er niet echt de vinger op leggen wat er nu precies mooier is. Verder gaat de batterij een stuk langer mee, wat weer een groot voordeel is.

Conclusie: Ik ben fan! Ondanks dat de iPhone 7 qua ontwerp weinig verschilt van de iPhone 6, is hij in gebruik een stuk sneller en duurzamer. Maar dan nu de volgende vraag: wat gaan we doen met de nieuw uitgebrachte iPhone 8 en iPhone 10? Ik denk er nog even over na, haha. Dat lees je de volgende keer!

Share:

4 Reacties

 1. 29 november 2017 / 13:07

  Haha, inderdaad, wat komt hierna? ;-). Ik heb een tijdje getwijfeld tussen de iPhone 7 en iPhone 8, en ben uiteindelijk toch voor de laatste gegaan. Als ik heel eerlijk ben weet ik niet eens hoe groot het verschil tussen de twee is, maar ik dacht: als ik nu voor de 7 ga, heb ik vast over een jaar weer spijt dat ik de 8 niet heb. En dan blijf ik voor eeuwig in die vicieuze cirkel, haha. De iPhone 10 werd me toch net iets te gortig, trouwens.

  • 29 november 2017 / 22:20

   Ja, slim! Leuk, en hoe bevalt de iPhone 8 😃?

 2. 29 november 2017 / 20:11

  Ik heb een 6S Plus en die licht ook automatisch op als ik hem oppak. Dus hoef ook de knop niet in te drukken. Is inderdaad wel handig. Maar daarvoor moet ik dus alvast niet over naar een 7 :p

  • 29 november 2017 / 22:21

   Ah, dat wist ik niet dat die het ook al deed! Nee inderdaad 😊, dan zit je daarmee wat dat betreft goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *