Levenslessen van mijn 26ste levensjaar

Morgen ben ik jarig en word ik alweer 26 jaar #heftuggggg. Ik vier het ’s avonds met vrienden en familie en daar heb ik ontzettend veel zin in! Ik heb best wel een bewogen jaar achter de rug, dus het leek me goed om even terug te blikken en voor mezelf alle belangrijke momenten op een rijtje te zetten in de vorm van levenslessen.


Mijn levenslessen van afgelopen jaar

De volgende ‘levenslessen’ hebben voor mij denk ik wel het afgelopen jaar getekend. Daarom deel ik ze natuurlijk graag, want waarom zouden we allemaal strugglen en zelf opnieuw en opnieuw het wiel uitvinden? Hopelijk heb je er dus iets aan. Ik ben trouwens ook heel benieuwd naar jouw belangrijkste levenslessen! Laat je ze achter in de comments?

Vertrouw op je intuïtie

Het is raar. Soms heb je ergens een bepaald gevoel over, maar met normale beredenering kom je er niet achter waar dat gevoel vandaan komt. Blijkbaar is er iets in je onderbewustzijn dat dit gevoel veroorzaakt: je intuïtie. Ik had dit bijvoorbeeld bij mijn vorige baan. Ook al vond mijn hoofd dat ik daar prima zat (vast contract, goed salaris en prima arbeidsvoorwaarden), mijn gevoel zei toch dat ik daar niet op m’n plek zat. Sterker nog: ik werd er gewoon doodongelukkig van. Maar again, ik kon niet echt één duidelijke reden bedenken waardoor dat kwam. Ik voelde me alleen ellendig. Toch heb ik besloten dat het beter voor me was als ik daar weg ging, en so far lijkt het erop dat mijn intuïtie gelijk had.

Daarom ook voor jou: heb je een bepaald gevoel en weet je niet goed waar het vandaan komt? Clasht dit gevoel met je ratio? Ga dan toch dit gevoel onderzoeken, helemaal als het om je eigen geluk gaat.

Je gaat hier uit komen

Wat het ook is waar je mee strugglet: soms lijkt het alsof je vastzit in een situatie waar je heel graag uit wilt. Dit kan onwijs benauwend zijn en het kan lijken alsof het eeeeuwig duurt voordat je ook maar een klein stapje gezet hebt. Wat je ook doet, geef niet op! Je gaat hier uit komen. Of het nu gaat om het vinden van een nieuwe baan, het overleven van een break-up of een dip die steeds langer lijkt te duren: you’ll conquer this!

Praat over je struggles

Ga niet in je eentje je ergens zorgen over maken. Er zijn zoveel mensen om je heen die je kunnen helpen! Praat dus over je zorgen of je twijfels met vriendinnen, je vriend of je ouders. They’ll be there for you!

Do more of what makes you happy

Waar krijg jij energie van? Maar dan ECHT? Eind vorig jaar zat ik dus niet zo lekker in mijn baan door mijn werk en ben ik goed gaan kijken waar ik energie van krijg. Zo ben ik er achtergekomen dat ik af en toe echt een avondje alleen thuis nodig heb, gewoon helemaal mijn eigen ding doen. Daar laad ik van op! Of dat nu Netflix bingen is, of een avondje lekker kliederen in mijn bullet journal. I need my me time! Anderen krijgen juist weer heel veel energie van zo veel mogelijk met vrienden afspreken. Mijn punt is: waar krijg jij energie van? Kom erachter en doe meer van dat ?!

Blik jij op verjaardagen weleens terug op het afgelopen jaar? Zo ja, wat zijn jouw belangrijkste levenslessen van de afgelopen tijd geweest?

GET SOCIAL! Volg mij nu op Instagram | Facebook | Twitter | Bloglovin‘ | Pinterest | YouTube

Share:

18 Reacties

 1. 14 april 2017 / 08:37

  Ja je intuïtie volgen is zo belangrijk. Al is het soms ren hele klus, nog steeds. Fijne verjaardag morgen en een mooi paasweekend.

  • 16 april 2017 / 23:34

   Ja, het is gewoon lastig als je niet weet waar een bepaald gevoel vandaan komt! Dankjewel voor je lieve berichtje ?!

 2. 14 april 2017 / 08:41

  Wat goed om terug te blikken zeg! Dit doe ik eigenlijk niet zo vaak. Maar hier leer je wel het meest van!

  • 16 april 2017 / 23:35

   Ik ook niet supervaak eigenlijk, maar nu dus een keertje wel :P. Ja, vind het inderdaad heel leerzaam!

 3. Justine
  14 april 2017 / 08:57

  Hi Benthe,

  Wat een leuk blogje heb je geschreven en inderdaad herkenbaar. 🙂

  Groetjes,
  Justine!

 4. 14 april 2017 / 09:10

  Wat een mooi punt, dat laatste en het luisteren naar je intuïtie! En wat goed dat je hebt gekeken naar waar jij behoefte aan hebt én dat de keuze zo goed heeft uitgepakt!

 5. Daisy
  14 april 2017 / 10:45

  Ah heel herkenbaar deze punten! Ik had met mijn vorige werk precies hetzelfde. Ik kon niet precies mijn vinger er op leggen hoe of wat, maar het voelde gewoon niet goed. Heel blij dat ik de knoop heb doorgehakt en ben gestopt. Je intuïtie kan je vaak zo veel vertellen! Alvast een hele fijne verjaardag 🙂

  • 16 april 2017 / 23:37

   Oooh dat is inderdaad heel goed en knap! Fijn dat het herkenbaar is en dankjewel voor je berichtje ?!

 6. 14 april 2017 / 22:01

  Dat er dingen zijn in het leven die je doen beseffen, wat echt belangrijk is. Wanneer je doodsangsten uitstaat en je voor meer dan twee jaar onder stress staat. En er blijkt licht aan het eind van de tunnel. Dan weet je, dat sommige zaken echt nergens over gaan..

  • 16 april 2017 / 23:37

   Oooh, dat lijkt me ook zo’n bewustwording ineens..!

 7. 15 april 2017 / 15:38

  Wat fijn dat je dit hebt gedeeld, ga zo door! dit soort artikelen vind ik altijd heel erg inspirerend

 8. 18 april 2017 / 10:51

  Wat leuk om te lezen. Heel herkenbaar ook allemaal. Vooral het vertrouwen op je intuïtie, dat is zo belangrijk maar soms ook zo moeilijk.

 9. 28 april 2017 / 17:44

  Nog gefeliciteerd met je verjaardag! En je hebt een heleboel wijze lessen geleerd zo te lezen. Zo zie je maar: minder leuke dingen maken je uiteindelijk wel tot een wijzer persoon! En wat je zegt: je komt er altijd weer bovenop.

  • 28 april 2017 / 21:01

   Dankjewel, lief ?! Dat is echt zo, de minder leuke dingen daar leer je jezelf van kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *