Mijn 10 favoriete smartphone apps

Welke apps zijn voor jou echt onmisbaar? In dit artikel laat ik je zien wat mijn 10 favoriete smartphone apps zijn.

Mijn 10 favoriete smartphone apps

Smartphones: we staan ermee op en we gaan ermee naar bed. Ongeveer iedereen die er een heeft, is eraan verslaafd (geen bron, maar dat denk ik gewoon). Het enige verschil zit ‘m in wat iedereen doet op z’n smartphone. Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd naar waarvoor mijn lezeressen (ja, jullie dus!) hun smartphone gebruiken. Laat dus vooral even een comment achter met jouw favoriete apps! Dan geef ik je hier mijn lijstje (niet op volgorde want een selectie maken van 10 apps leidde al tot veel keuzestress):

LinkedIn

De LinkedIn app is ontzettend in gebruiksvriendelijkheid verbeterd in de afgelopen jaren. Daarom vind ik hem tegenwoordig ontzettend de moeite waard om te hebben. De app is overzichtelijk en niet per se minder fijn dan de desktop versie, wat ik eerst echt heel erg het geval vond.

Ik gebruik de LinkedIn app vooral om op de hoogte te blijven van waar mijn netwerk zich mee bezighoudt. In mijn timeline speur ik naar nieuwtjes en naar aanknopingspunten om weer eens met mensen in mijn netwerk in contact te komen. Op die manier zorg ik ervoor dat mijn contacten met waardevolle connecties niet verwatert. Handy! Ik gebruik de app overigens niet om profielverbeteringen door te voeren, dit vind ik net even wat fijner om op mijn laptop te doen. Maar toch verdient de LinkedIn app een duidelijke plek in mijn lijst met favoriete smartphone apps.

VSCO

Sinds kort gebruik ik de VSCO app om mijn foto’s te bewerken die ik op Instagram en mijn website plaats. Het handige aan deze app vind ik dat je overal hetzelfde filter kunt toepassen of dezelfde waardes (van bijvoorbeeld contrast en temperatuur), zodat al je foto’s dezelfde stijl hebben. Zo krijgt mijn website een hele ‘eigen’ look & feel, zonder dat ik daarvoor de standaard Instagram filtertjes hoef te gebruiken. Ook zitten er net even iets meer opties op dan de gewone Foto app van iOS en Instagram. Ik ben fan!

Pocket

Pocket is een heel fijne app om linkjes in op te slaan. Het gebeurt me zo vaak dat ik een interessant artikel tegenkom, maar op dat moment even geen tijd heb om hem aandachtig te lezen. Of dat ik hem wel lees en het artikel ZO interessant vind dat ik hem graag wil bewaren. Op zo’n moment kun je het artikel opslaan in Pocket om het later terug te lezen. Je kunt pocket vervolgens trouwens ook op je laptop openen, zodat je vanaf je computer de artikelen nog eens kunt bekijken. Nog meer pluspunten!

Google Keep

Van alle duizenden lijstjes-apps die er zijn, vind ik Google Keep een van de fijnste. Je plaatst de lijstjes op een soort van mini post-its op je scherm, waardoor het er eigenlijk al heel vrolijk uitziet. Daarnaast kun je kiezen voor selectievakjes zodat je items kunt afvinken, maar je kunt er bijvoorbeeld ook een post-it tussen stoppen met een leuke quote erop. Zo is de app niet alleen overzichtelijk, maar ook vrolijk.

Google Analytics

Nog een app van Google! Ik ben altijd supernieuwsgierig naar hoe mijn site het doet qua bezoekersaantallen, maar ook vooral waar mijn bezoekers dan vandaan komen en welke artikelen het meest worden gelezen. Daarom kijk ik meerder keren per dag even hoeveel mensen er al zijn langsgeweest, geweldig om te zien! Ik vind het ook zo bijzonder als er dan staat dat er mensen realtime op mijn site aan het neuzen zijn. Dat voelt zo bijzonder!

Mindfulness app van VGZ

Sinds een tijdje ben ik bezig met mindfulness omdat ik graag meer rust in mijn hoofd zou willen en eigenlijk meer focus. Dit is natuurlijk een soort levensstijl die ik mezelf wil aanleren, en een manier om dit te doen is om regelmatig te oefenen. De mindfulness app van VGZ geeft heeel veel oefeningen, geschikt voor allerlei momenten. Zo heb je speciale oefeningen voor in de trein en voor thuis, maar je kunt ook kiezen tussen lopend, zittend, staand of liggend. Voor elk moment zit er dus wel een geschikte oefening tussen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik sommige oefeningen redelijk zweverig vind. Deze sla ik dan over (dat is gelukkig geen probleem). Oefeningen die ik wél fijn vind, sla ik op in mijn favorieten zodat ik die vaker kan doen. Een superfijne app om meer zenmomentjes te creëren!

Bloglovin’

Ik probeer zoveel mogelijk blogs bij te houden, omdat er overal zo veel interessante en inspirerende artikelen online komen! Zonder de Bloglovin’ app zou het me nooit lukken om ten minste soort van op de hoogte te blijven van alle artikelen die dagelijks gepubliceerd worden. Lifesaver!!

9gag

Tijdens mijn studententijd kwam ik via studievriendinnetjes in aanraking met de website 9gag. Toen ik er voor het eerst een kijkje nam, dacht ik: mehh. Maar hoe vaker ik ging kijken, des te beter snapte ik de humor ervan en werd het dus steeds leuker. Nu kijk ik vooral op 9gag als ik ’s avonds in bed lig en niet kan slapen (elke avond dus ongeveer ?), even lekker mijn hoofd leegmaken met grappige plaatjes en filmpjes.

Spotify

Ohhhh yes, Spotify. Al was ik eerst nog zo kritisch en bang om mijn iTunes verzameling (die me bloed, zweet en tranen had gekost) te verlaten, nu kan ik me geen wereld zonder Spotify meer bedenken. Alle muziek in één app, wie had dat ooit durven dromen? (Drama mode on.) Inmiddels heeft mijn hele familie Spotify en vind ik het een superfijne app om mijn eigen muziek te luisteren, maar ook om nieuwe muziek te leren kennen. Zo knap hoe Spotify muziek die bij je smaak past weet te verzamelen! Oja en ik vind de app op mijn Macbook trouwens ook heel fijn, echt leuk om te zien waar mijn Facebookvrienden naar luisteren.

Instagram

Foto’s zijn tof omdat ze zo persoonlijk en creatief kunnen zijn. Daarom kijk ik graag en veel op Instagram, naar alle mooie creaties die daar gepost worden. Ik vind er inspiratie in de vorm van mooie quotes, maar ook supermooie voorbeelden voor mijn bullet journal. Ook vind ik Instagram Stories een toffe feature, beetje bij mensen in hun levens spieken. Zelf zou ik hier ook graag wat actiever mee willen worden, maarr… ja, weet ik eigenlijk niet. So far, not so good. Misschien in de toekomst.

Dat waren mijn 10 favoriete smartphone apps! Zitten er herkenbare apps voor je tussen? En welke zou er bij jou aan je favorieten kunnen worden toegevoegd? Ik ben megabenieuwd! Laat het me weten!

GET SOCIAL! Volg mij nu op Instagram | Facebook | Twitter | Bloglovin‘ | Pinterest | YouTube

Share:

16 Reacties

 1. 24 maart 2017 / 08:36

  VSCO Bloglovin Instagram en Google analytics zijn ook zeker mijn favorieten. De pocket app ga ik zeker onthouden. Tot nu toe staat alles wat ik niet moet vergeten in mijn notities. En dat is best even zoeken af en toe

 2. 24 maart 2017 / 12:17

  Pocket kende ik niet maar klinkt inderdaad heel erg handig!

  Verder gebruik ik zelf Bloglovin’, instagram, nu.nl en spotify veel. En Google Maps is hier ook favoriet 😉

  • 25 maart 2017 / 08:43

   Ooooh ja, zonder Google Maps zou ik bij heel veel afspraken te laat (of überhaupt niet) aankomen, haha…

 3. 24 maart 2017 / 20:27

  Retrica! Daar kun je je foto’s zo mooi mee bewerken.

  • 25 maart 2017 / 08:40

   Oeh, die ken ik nog niet! Ben benieuwd, ik ga ‘m eens downloaden ?

 4. 25 maart 2017 / 09:09

  Oeh ja, Pocket is heel handig! Heb ‘m ook als plug-in op m’n browser, ideaal! Ik doe m’n foto’s met A Color Story en m’n allerfavorietste app is denk ik Waze; zo’n goede navigatie dat het me al menig uur file bespaard heeft 🙂

  • 25 maart 2017 / 09:19

   Oehh, die ken ik allebei nog niet! Leuk, ik ga ze eens uitproberen ?

 5. 25 maart 2017 / 12:35

  Ik kan totaal niet zonder Instagram haha ben daar zo blij mee! X

  • 26 maart 2017 / 20:42

   Oooh ja, van al deze apps ben ik denk het meest verslaafd aan Instagram ?

 6. 26 maart 2017 / 10:09

  Wat een leuk lijstje! De Mindfulness app van VGZ moet ik nog steeds downloaden. Ik vergeet het gek genoeg steeds. Ik probeer 9gag juist te vermijden want als ik dat eenmaal open heb staan zit ik zo een uur te scrollen haha.

 7. 26 maart 2017 / 11:00

  Google Keep en Pocket klinken echt als dé apps die ik nodig heb 🙂 Dankjewel voor de tip!

 8. 27 maart 2017 / 08:33

  Wat grappig om te zien dat we vrijwel dezelfde apps gebruiken hahaha. Vooral GA, wat is dat verslavend zeg. Maar zeker ook heel leuk want het blijft idd bijzonder om te zien dat mensen naar je artikelen kijken.

  • 27 maart 2017 / 20:22

   Ooh dat is inderdaad heel grappig! Ja, zo leuk ?! Ik vind het ook supertof als ik zie dat iemand ‘live’ op mijn site is. Dan denk ik echt: wauw, iemand is gewoon NU mn artikelen aan het lezen… zo bijzonder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *