Mijn bullet journal

Hoi leuke mensen! Sinds ik af en toe wat foto’s van mijn bullet journal op Instagram heb geplaatst, krijg ik steeds meer vragen over deze nieuwe hobby. Daarom leek het me een goed idee om er een artikel aan te wijden! In deze blogpost lees je over welke tools ik gebruik voor mijn journal, wat voor pagina’s ik tot nu toe gemaakt heb en wat ik er zo leuk aan vind.

Mijn bullet journal: waarom ben ik begonnen?

Twee maanden geleden ben ik begonnen met mijn bullet journal omdat ik eigenlijk wilde gaan handletteren. Van Sinterklaas (danku!) kreeg ik het boek Handlettering doe je zo van Karin Luttenberg. Hier stonden superleuke voorbeelden in, maar eigenlijk vond ik mooie quotes maken ook maar zo doelloos. Het liefst wilde ik dus eigenlijk handletteren combineren met iets nuttigs. Op Pinterest en Instagram vond ik vet veel mooie voorbeelden van hoe je in je bullet journal kunt handletteren, en het idee was geboren ?.

Wat heb je nodig om te beginnen met een bullet journal?

Om te beginnen met een bullet journal heb je helemaal niet zo veel nodig. Een schriftje, een potlood en een zwarte stift of pen zijn essentieel om te beginnen, en die heb je waarschijnlijk nog wel liggen ergens! Zelf heb ik – na een tijdje – wel een aantal spulletjes gekocht om mijn pagina’s op te fleuren:

Bullet journaling tools | BentheBemelman.com
Op het moment gebruik ik de volgende spullen voor het uitoefenen van mijn hobby:

 1. Bullet Journal van Leuchtturm1917. €20,95 – Bol.com
 2. Stabilo Boss Original Pastel stiften (deze zijn zo mooi ?). €12,50 – Bol.com
 3. Fineliners van Staedtler. €12,25 voor 4 verschillende diktes – Bol.com. Ik heb eigenlijk alleen de 0.3 en verder nog een iets dikkere variant die ik bij de Action heb gekocht.
 4. Gekleurde fineliners van de Hema. €2,00 voor een 12-pak – Hema
 5. Potlood van de action
 6. Pastel dual brushpennen van Tombow. €26,81 – Bol.com

Bullet journal ideeën

Momenteel heb ik zes verschillende pagina’s die ik regelmatig invul en bijwerk. Daarnaast heb ik nog een aantal eenmalige pagina’s, bijvoorbeeld “Nice quotes from my colleagues”. Toen ik weg ging bij mijn oude werkgever, kreeg ik allemaal lieve mailtjes en kaartjes van collega’s die me veel succes wensten en vertelden wat ze vonden van de samenwerking enzo. Die quotes wilde ik graag op één plek bewaren zodat ik deze leuke berichten kan teruglezen. Het idee is dus eigenlijk: wanneer ik een bepaalde pagina nodig heb, maak ik hem en vul ik hem in. En dat is ook samengevat het hele principe van een bullet journal ?.

Maandoverzicht

Bullet journaling maandoverzicht | BentheBemelman.com
Ik maak elke maand een overzicht voor die maand met daarin:

 • plannen (anders dan werk)
 • verjaardagen die ik niet mag vergeten
 • blog bezoekers tracker
 • blog doelen voor de maand
 • ideeën voor blog posts
 • habit tracker

Weekoverzicht

Bullet journaling weekoverzicht | BentheBemelman.com

In mijn weekoverzicht schrijf ik per dag op:

 • welke afspraken heb (behalve werkafspraken, daar heb ik een digitale werkagenda voor)
 • taken die ik die dag echt moet doen
 • dingen die ik voor mezelf heb gedaan (me-time ?)
 • het liedje van de dag voor mijn muziekproject
 • wat voor weer het was
 • hoeveel blogvolgers ik die dag heb

TV-Series tracker

Bullet journaling tv series tracker | BentheBemelman.com
Ik kijk niet megaveel series, maar ik kan me zo voorstellen dat het leuk is om uiteindelijk het complete overzicht te zien met alle series die ik gekeken heb. Als ik series al ‘af’ heb zoals Gossip Girl en 90210 (❤️❤️❤️), zet ik ‘m er ook niet meer bij. Dus momenteel ben ik echt nog bezig met The Americans, Mad Men (die van Netflix is gehaald ?) en natuurlijk mijn nieuwe serie crush Modern Family.

Monthly favourites

Bullet journaling februari favourites | BentheBemelman.com
Dit is een iets minder gestructureerde pagina waarop ik gewoon dingen krabbel die ik leuk vind. In februari ben ik niet superver gekomen, slechts een halve pagina heb ik kunnen vullen. Misschien dat maart iets succesvoller gaat zijn ?.

Mood tracker

Bullet journaling mood tracker | BentheBemelman.com
Iedereen heeft z’n ups en downs. Op Pinterest had ik voorbeelden gezien van mensen die hun gemoedstoestanden per dag bijhouden. Dit leek mij ook wel handig, gewoon om een goed beeld te krijgen van hoe het nou gaat . So far, so good voor 2017 ?.

Movies to watch & books to read

Bullet Journaling Book & Serie tracker | BentheBemelman.com
Hebben jullie dat ook? Je ziet ergens een gave trailer of een mooie review van een boek, en je zet ‘m op je lijst. Vervolgens blijft die film of dat boek jarenlang op je wishlist staan. Bij mij is dat dus wel het geval, en het leek me leuk om af en toe, als ik me verveel of alleen thuis ben ofzo, een film aan te knallen die op mijn lijst staat. Tot nu toe heb ik op die manier een paar van mijn lange-termijn-lijst films al gezien. Met boeken wil het toch niet echt, ik ben nog steeds niet echt een lezer. Maar dan weet ik alvast welke ik moet aanschaffen voor mijn volgende vakantie ?.

Dit is denk ik wel een redelijk volledige update zo ver over mijn nieuwe bullet journal hobby. Ben jij ook al met een bullet journal begonnen? Zo ja, welke tools gebruik jij en wat voor pagina’s maak je zoal? Ik ben heel benieuwd.

GET SOCIAL! Volg mij nu op Instagram | Facebook | Twitter | Bloglovin‘ | Pinterest | YouTube

Mijn bullet journal

Share:

42 Reacties

 1. 10 maart 2017 / 09:02

  Wauw je maakt er echt iets heel moois van zeg! Ziet er supertof uit!

 2. 10 maart 2017 / 09:19

  Superleuk! Ik vind zowel het idee als de uitwerking echt heel leuk. Ik zou alleen nogal wat aan mijn handlettering moeten werken voordat ik zo’n journal zou kunnen beginnen. Daarbij ben ik altijd een beetje bang dat je er zo veel tijd voor nodig hebt en dat ik het dan niet langer dan een maand vol kan houden om het ook daadwerkelijk te doen… Die van jou is wel echt tof!

  • 10 maart 2017 / 17:19

   Ik heb serieus helemaal niet veel geoefend voordat ik mijn bullet journal begon. Meestal zoek ik op pinterest naar een alfabet, zodat ik die mooie sierletters kan namaken. Dat werkt eigenlijk heel goed ?. Oja en als ik zo’n mooie titel maak, doe ik het meest eerst even met potlood en trek ik het daarna over met zwarte fineliner. Maar je kunt het echt hoor, ook zonder veel oefening! Haha en ik ben inderdaad ook vaak iemand die z’n nieuwe hobby na 3 weken wel weer gezien heeft. Maar dit hou ik al bijna 3 maanden vol, dus ik heb hoop dat het blijft plakken ?.

 3. 10 maart 2017 / 09:44

  Wow jouw bullet journal ziet er echt super leuk uit!!! Ik krijg zin om er ook aan te beginnen 🙂 xx

 4. 10 maart 2017 / 10:40

  Wat leuk, ik ben ook bezig met een bullet journal. Ik heb hier ook een pagina in waar ik mijn stemming bijhoud. Bovendien heb ik een to do list voor mijn blog, schrijf ik op welke blogs ik wil volgen, houd ik mijn maandelijkse bezoekersaantallen bij in mijn bullet journal en maak ik gebruik van een weight tracker. Je kunt er zo veel mee en dat maakt het zo leuk! Succes met je bullet journal 🙂

  • 10 maart 2017 / 17:21

   Slim, zo’n to do list voor je blog en een pagina waar je je bezoekersaantallen bijhoudt! Dat ga ik ook doen ?. Oja, een weight tracker is ook wel handig… Dankjewel voor je tips! Jij ook veel succes ?!

 5. 10 maart 2017 / 10:58

  Wauw dat ziet er super mooi uit! En super handig! En wat een goed idee om je ups en downs bij te houden. Zo word je je er meer bewust van en kan je er op die manier aan werken

  • 10 maart 2017 / 17:23

   Lief zeg, dankjewel ?. Klopt inderdaad, ik hoop dat er alleen maar vrolijke kleurtjes in komen te staan.

 6. 10 maart 2017 / 17:50

  OH wow, ik wil dit ook gaan doen! Hier word ik intens gelukkig van! Leuk, ga ook even op je Insta kijken 🙂

  • 10 maart 2017 / 18:06

   Cool! Pinterest is ook een hele goede inspiratiebron als het om bullet journaling gaat :).

 7. 10 maart 2017 / 20:48

  Super mooi! Ik ben deze week ook weer begonnen. Als ik wat langer bezig ben, ga ik er ook een post over schrijven denk ik 🙂 Vind het ook altijd zo leuk om inspiratie op te doen op Pinterest 🙂

  • 10 maart 2017 / 20:59

   Leuk ?! Ik ben heel benieuwd naar hoe die van jou eruit ziet. Jaah, Pinterest staat vol met mooie voorbeelden

 8. 11 maart 2017 / 15:14

  Dit is echt zo leuk en creatief. Ik zie het steeds vaker voorbij komen en denk dat ik er ook aan ga beginnen.
  Hoe jij het gebruikt is namelijk echt top…

  • 12 maart 2017 / 17:04

   Jeej, wat leuk!! Ik vind het ook heerlijk om te doen. Lekker creatief en nuttig bezig zijn ?.

 9. 12 maart 2017 / 15:34

  Jeetje, dat ziet er echt prachtig uit! Kon ik dat maar, hahaha

  • 12 maart 2017 / 17:05

   Dat kan je gewoon hoor ?! Inspiratie opdoen op Pinterest en gaan met die banaan, hihi.

 10. 13 maart 2017 / 12:56

  Oh wat ontzettend leuk!! Ik houd hier ook zo van, maar kan er echt de tijd niet voor vinden. Ik ben al blij als het me lukt om blogs te schrijven en andere blogs te bezoeken. Plus om brieven de deur uit te doen. Daar kan ik dan wel weer mijn creativiteit in kwijt. Ook houd ik dagboeken bij voor mijn zoontje. Dus genoeg plek om mijn handlettering in kwijt te kunnen in combi met washi tape 🙂

  • 13 maart 2017 / 18:42

   Ja, dat merk ik ook! Soms besteed ik er meer tijd aan dan andere keren. Maar als je je creativiteit al op andere plekken kwijt kunt, is dat natuurlijk ook goed! Ahh, washi tape is inderdaad ook zo leuk ?! Dat wil ik ook nog wel meer gebruiken voor mijn bullet journal.

 11. 13 maart 2017 / 15:52

  Wauw wat ziet het er prachtig uit!! Ik ben zwaaaaaaar onder de indruk!! Een vraagje… Ik heb een agenda in mijn iPhone, een super gave planner (offline agenda) waar ik een review over moet schrijven en die ik ook wil gaan gebruiken maar als ik dit zie denk ik ook wooooooow dat wil ik!! Nu de vraag.. Hoe houdt je het allemaal bij? Heb je tips? Hoe vaak schrijf je? Hoe maak je er de tijd voor vrij? Oeps! Dat is meer dan 1 vraag, haha! Anyway, ik ben onwijs benieuwd. Had je trouwens voldoende aan het boek of heb je ook nog een cursus gevolgd? Liefs! x

  • 13 maart 2017 / 18:45

   Hahaha, wat leuk om te lezen ?! Ik hou het bij net zo vaak als een ‘normale’ agenda. Het enige verschil is dat je zelf je week- en maandoverzichten moet maken. Dus één keer per week en daarbovenop nog één keer per maand ben ik denk ik een kwartier tot een half uurtje bezig met het maken van de overzichten. Daarnaast vul ik elke dag wat kleine dingetjes in (zoals de mood en habit tracker), maar daar ben ik niet meer dan 1 a 2 minuten mee kwijt. Ik heb het handlettering boek doorgelezen, maar eerlijk gezegd niet eens alles. De eerste twee bladzijdes heb ik geprobeerd na te maken en daarna heb ik alleen maar voorbeeldjes gezocht op Pinterest en die nagemaakt. Echt geen cursus nodig dus! You can do it ?!

 12. 15 maart 2017 / 02:15

  Jeetje, wat ziet het er mooi uit. Ben er ooit aan begonnen maar heb er te weinig gedult voor. Gebruik nu de Purpuz planner en dat gaat bij mij een stuk beter want alle data enz staan er al in. Ben gewoon te lui om die telkens op te schrijven Hahaha.

  • 15 maart 2017 / 07:11

   Dankjewel ?! Haha, ja het kost inderdaad wel meer tijd dan een gewone planner. Ik vraag me ook af hoe lang ik het blijf doen, meestal heb ik zo’n hobby na een paar maanden wel weer gezien ?. Voor nu vind ik het in ieder geval nog heel leuk!

 13. 19 maart 2017 / 15:07

  Wat een ontzettend mooie Bullet Journal! Heel gestructureerd ook, daar kan ik zelf nog wel een lesje van leren!

  • 19 maart 2017 / 15:35

   Dankjewel ? oooh en hoe kan het dat ik jouw site nog niet kende :o! Superleuk en ik behoor zeker tot de groep stationery lovers. Ik ga je volgen!

 14. 21 maart 2017 / 14:21

  Wowo, wat gaaf dit zeg! Ik ben echt geinspireerd, zo gaaf! Kost het niet ontzettend veel tijd? Ik heb al moeite om mijn agende bij te houden 😉 Andere artikelen van jou inspireren me trouwens ook, ik ga je volgen!

  • 21 maart 2017 / 22:47

   Haha, dankjewel voor je leuke reactie ?. Ja, het is inderdaad wel iets meer werk dan een gewone agenda, omdat je de structuur ook zelf maakt. Maar daardoor is het ook des te leuker! En wat leuk dat je me gaat volgen, woehoeee ? dat maakt me blij!!

 15. 29 maart 2017 / 14:46

  ziet er supermooi uit, krijg helemaal zin om zelf weer alles te gaan plannen en mooi te maken! Je handlettering is echt mooi trouwens (:

  • 29 maart 2017 / 18:56

   Woehoe, ik word er ook heel vrolijk van! Dankjewel voor je lieve berichtje ?❤

 16. 12 april 2017 / 21:13

  Wauw, dat ziet er echt cool uit. Wellicht ook een goeie voor mij om mee te beginnen.

  -x-
  Marit

  • 12 april 2017 / 22:29

   Spannend, ben heel benieuwd of je ook plannen gaat maken ?

 17. 22 april 2017 / 18:18

  Ik zie deze post nu pas (ben net klaar met wat voorbereidingen in mij BuJo voor mei en de komende week, haha). Hele leuke spreads heb je!

  Het boek waar je naar refereert (handlettering doe je zo) is dat meer handlettering of kalligrafie?

  • 23 april 2017 / 12:09

   Lief zeg, dankjewel ?! Dat boek is meer handlettering. Ik heb er eigenlijk één keer doorheen gebladerd, en sindsdien ben ik meer inspiratie van Pinterest aan het halen :).

 18. 1 augustus 2017 / 22:06

  Lieve Benthe, ik kom dus nu toevallig op dit artikel terecht (ik volgde je toen nog niet, hihi) en vroeg me af of jij inmiddels ook nog andere stiften gebruikt? Ik heb dus van die dure Copic markers besteld (drie), om er later achter te komen dat die ont-zet-tend doordrukken.. Dus nu ben ik op zoek naar andere stiften (zoals die Stabilo’s hierboven!) die dat niet doen. Liefs! PS: Ik ben net begonnen met mijn Bullet Journal en ik heb echt veel aan al jouw foto’s – echt heel leuk ziet de jouwe eruit!

  • 10 augustus 2017 / 18:58

   Heee Stella, ooooh wat balen van de doordrukkende stiften :-(! Ik heb inmiddels ook een aantal pastelkleurige brushpens van Tombow, die vind ik ook heel fijn! Dat zijn deze. Wat leuk om te horen dat je veel aan mijn foto’s hebt, ik ben benieuwd naar jouw bujo 🙂 liefsss!

  • 4 januari 2018 / 18:39

   Wat leuk om te lezen 😊! Hopelijk heb je er iets aan!

 19. 4 januari 2018 / 14:05

  Hier heb ik zeker iets aan. Bedankt voor het delen 😘.

  • 4 januari 2018 / 18:39

   Superfijn, graag gedaan 😃! Dank je wel voor je reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *