Mijn nieuwe logo


Zoals ik in dit artikel al even gauw aanstipte, heb ik dus een nieuw blogontwerp EN een nieuw, supermooi logo. Ik heb nog niet zo veel aandacht besteed aan uitleggen waar mijn nieuwe logo voor staat en hoe deze tot stand gekomen is, daarom leek het me leuk om daar nog een artikel aan te wijden.

Een nieuw logo? Hoe zag je oude logo er ook alweer uit? Ja, goed punt. Ik had eigenlijk überhaupt nog geen logo en ik wilde er wel heel graag eentje. Eigenlijk was ik al heel lang aan het nadenken over een andere blognaam, omdat ik mijn eigen naam ook maar zo saai vind. Maar na superlang nadenken en heel veel brainstormsessies met mijzelf en advies van lieve vrienden en vriendinnen, kon ik nog steeds niet de perfecte blognaam vinden. Dus uiteindelijk hakte ik de knoop door: ik hou mijn eigen naam als blognaam! Het is ten slotte een persoonlijke blog waarop gewoon artikelen verschijnen die ik leuk vind, en niet artikelen die per se bij een bepaald onderwerp horen. Oké, ik heb natuurlijk mijn expertises en categorieën waar ik vaker over schrijf, maar ik wilde me ook zeker niet tot die categorieën beperken. Daarom heb ik besloten om gewoon bij mijn eigen naam te blijven.

Toen ik eenmaal deze beslissing had gemaakt, vond ik het tijd voor een mooi logo. Daarvoor heb ik de hulp ingeroepen van Anouk van Blogchick.nl. Zij is ontzettend goed met designen – ze heeft natuurlijk niet voor niets een eigen bedrijfje mét webshop waar je allerlei toffe prints kunt kopen. Daarom wist ik dat ik bij haar aan het juiste adres zat. Ik had nog nooit eerder een logo laten maken, dus ik liet het allemaal op me afkomen.

Mijn nieuwe logo – het proces

Het proces ging eigenlijk als volgt. Na wat heen en weer gemail over de procedure, konden we aan de slag. Anouk stelde me een aantal vragen, namelijk:

 • Welke tekst moet op het logo komen?
 • Moet er een icoontje/beeldmerk in?
 • Wat moet het logo uitstralen?
 • Welke kleur(en) wil je in het logo?
 • Van welke stijl(en) houd je? (speels, strak, zakelijk etc.)

Ik had al best een aardig idee van wat ik wilde, dus deze vragen kon ik volgens mij best wel specifiek beantwoorden. Daarna maakte ik een Pinterest bord aan die ik met Anouk deelde. Daarop pinde ik nog meer voorbeelden van logo’s die ik mooi vond en kleuren die me aanspraken. Zo kon Anouk het creatieve proces beginnen.

Na een tijdje kreeg ik de eerste opzet voor het logo toegestuurd. En man, hij was eigenlijk vrijwel meteen PERFECT! Het ontwerp, de kleuren, de lettertypes… ik was helemaal fan. Na twee kleine aanpassingen, kon ik hem eigenlijk meteen op mijn site plaatsen. YES, wat een energieboost heb ik hiervan gekregen!! ?

Mijn nieuwe logo – betekenis

Het sterretje en muzieknootje in mijn logo staan eigenlijk voor de onderwerpen waar ik graag over schrijf. In mijn Twitter bio staat: “Helpt mensen & bedrijven een ? te worden op social media”. Maar eigenlijk geldt dit niet alleen voor social media – ik wil eigenlijk dat mensen überhaupt stralen; op social media, in hun carrière en met een positieve mindset. Dus die Twitter bio ga ik even daarop aanpassen, haha. Maar dan heb je in ieder geval een idee waar het stericoontje in mijn logo vandaan komt.

De muzieknoot staat voor mijn liefde voor…. muziek, surprise! Haha. Ik luister en speel graag muziek, ik vind dat het best een groot onderdeel van mijn persoonlijkheid en leven beslaat. Dusss dat icoontje kon ook niet ontbreken uit mijn logo!

Hebben jullie weleens een logo gemaakt of laten maken? Kregen jullie er toen ook zo’n energieboost van?

GET SOCIAL! Volg mij nu op Facebook | Twitter | Bloglovin‘ | Instagram | Pinterest

Share:

18 Reacties

 1. 15 maart 2017 / 08:41

  Hij is leuk! Heel stijlvol, maar toch vrolijk!

  • 15 maart 2017 / 20:12

   Dankjewel ??! Ik ben er inderdaad heel blij mee!

 2. 15 maart 2017 / 09:33

  Wat is het mooi geworden! 🙂 Erg leuk bedacht. Heerlijk hé als alles vernieuwd is? Ik heb mijn logo zelfgemaakt, vind het echt fantastisch om te doen! Liefs, Sija

  • 15 maart 2017 / 20:12

   Wat lief, dankjewel!! Ja, word er helemaal vrolijk van. En wat tof en gaaf dat je zelf je eigen logo gemaakt hebt ?! Knap!

 3. 15 maart 2017 / 18:04

  Wat een mooi en chic logo is het geworden! Ik heb mijn banner ook een tijdje geleden laten ontwerpen en was er ook helemaal enthousiast over toen ik hem eindelijk op mijn blog kon zetten 🙂

  • 17 maart 2017 / 23:34

   Dankjewel ?! Jaa, jouw banner is inderdaad ook zo mooi! Apart hè, wat een boost dat kan geven <3.

 4. 15 maart 2017 / 20:33

  Wat leuk te lezen dat Blogchick jouw logo heeft ontworpen. Ik wist niet dat zij dit deed. Weer wat geleerd. Leuk om het verhaal achter jouw logo te kennen. Ik liet een jaar geleden een logo maken en het is zó mij! X

  • 17 maart 2017 / 23:35

   Jaaa, Anouk kan dat dus! EN HOE ?. Ik vind jouw logo inderdaad ook prachtig!! X

 5. 15 maart 2017 / 20:57

  Wat mooi dat je een betekenis hebt gegeven aan de tekentjes in je logo. En leuk dat Anouk je hier mee geholpen heeft. Binnenkort ben ik van plan om een nieuw logo te maken voor mijn blog vanwege een nieuwe identiteit van mijn blog. Ik ben zeker geïnspireerd

 6. 15 maart 2017 / 21:39

  Heel fijn om te lezen dat je er zo blij mee bent! En helemaal leuk dat je er zo’n energieboost van kreeg. 😀 Ik vond het erg prettig om met je samen te werken, en dat je precies wist wat je wilde maakte het helemaal perfect haha! Heel veel plezier ermee. 😀

  • 17 maart 2017 / 23:36

   Dat gaat helemaal lukken ?❤️ thanks to you!!

 7. 20 maart 2017 / 06:17

  Het is echt een heel mooi logo geworden! Ook tof dat alles echt een betekenis heeft en er niet gewoon ter decoratie staat ??

  • 21 maart 2017 / 22:42

   Dankjewel ?!! Ja, het moest wel zinvol zijn, vond ik ?.

 8. 23 maart 2017 / 11:14

  Wat leuk dat je een logo hebt laten maken. Ik vind hem ook lekker vrolijk, met die zeegroene kleur. Zo fijn dat je hier energie van krijgt. Het spookt bij mij ook al een tijdje door mijn hoofd om zo iets te laten maken…

  • 23 maart 2017 / 17:48

   Jaa, het geeft echt een megaboost! Om die reden zou ik het dan ook aan iedereen aanraden, haha :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *