30x een momentje voor jezelf

Een momentje voor jezelf

Al eerder schreef ik een artikel over hoe belangrijk het is om voor jezelf te kiezen. Eén manier om voor jezelf te kiezen, is om een momentje voor jezelf te nemen. Een verwenmomentje, iets waarin je even lekker doet waar jij zin in hebt. De hele dag door doen we dingen die we niet per se leuk vinden, maar die wel nodig zijn. Dingen als werken, het huishouden en verplichtingen als netwerkevents. Van sommige dingen krijg je energie, anderen kosten juist veel energie. Dit verschilt per persoon en heeft met allerlei factoren te maken. Om je energieniveau op peil te houden, is het belangrijk om zo’n momentje voor jezelf te nemen, om iets te doen wat jij echt leuk vindt. Maar wat kun je dan doen? Ik verzamelde 30 ideeën.

Een momentje voor jezelf. Het klinkt heerlijk, maar het is eigenlijk heel lastig in te vullen. Zo merk ik zelf dat wanneer ik denk aan een verwenmomentje, ik óf denk aan even flink winkelen, óf aan iets lekkers eten. Af en toe moeten dit soort momentjes kunnen, maar ik weet dondersgoed dat het beter is om ze beiden niet elke dag te doen. Daarom bedacht ik 30 ideeën om een momentje voor jezelf te nemen, zonder geld uit te geven of iets ongezonds te eten. Hier komen ze:

 1. Een wandeling maken, het liefst met mooi weer natuurlijk.
 2. Een boek lezen: je hebt vast nog wel iets in de kast staan wat je nog niet hebt gelezen.
 3. Schrijven: gewoon wat er in je op komt. Of het een dagboek is of een verhaal dat je ter plekke verzint. Schrijven maakt je hoofd lekker leeg.
 4. Een tijdschrift lezen: ik heb een abonnement op de Linda en VT wonen maar maak er eigenlijk niet echt tijd voor. Dus voor mij is dat echt een momentje voor mezelf wanneer ik daar eindelijk wel eens aan toe kom.
 5. Een mindmap maken: wat zit er in je hoofd? Maak er een mindmap van.
 6. Uitgebreid in bad/een lange douche nemen. Ik douche meestal ’s ochtends voor werk, en dan moet natuurlijk alles zo snel mogelijk. In het weekend kan ik dan echt genieten van een extra lange douche.
 7. Blogjes lezen: er zijn genoeg leuke blogjes met interessante of gewoon vermakende artikelen.
 8. Bullet journaling: maak een mooi-uitziende planning van jouw aankomende week of maand.
 9. Muziek maken: speel je een instrument of hou je van zingen?
 10. Sporten: al is het maar een klein rondje hardlopen, genieten!
 11. Je nagels lakken: hoe vrolijker de kleur, hoe beter.
 12. Je haar verzorgen en stylen
 13. Een one-man playbackshow/dansshow houden: borstel pakken, voor de spiegel gaan staan, muziek op standje 100 en gaan!
 14. Uitgebreid make-up op doen: even lekker you-time!
 15. Een lijst maken van dingen die je blij maken: lekker evalueren van alles waarvoor je dankbaar mag zijn.
 16. Foto’s maken met je camera of iPhone: in je huis van je mooie interieur, of buiten van leuke situaties of mooie plekjes.
 17. Inspirerende ted talks bekijken
 18. Een lijst maken van dingen waar je trots op bent: je hebt al zo veel bereikt! Of het nu op de carrièreladder is of op het gebied van persoonlijke groei. Zet het op papier en wees trots op jezelf!
 19. Yoga-oefeningen doen (op YouTube vind je allerlei filmpjes met oefeningen die je makkelijk kunt volgen)
 20. Het huis mooi opruimen (oké niet megaleuk om te doen, maar het eindresultaat is wel echt om blij van te worden en kan ik heel erg van genieten)
 21. Een haar- of gezichtsmaskertje opdoen: met spa-achtige muziek op de achtergrond.
 22. Een moodboard maken: oude tijdschriften en/of kranten kapotknippen en plakken maar. Mooie quotes of inspirerende stijlen.
 23. Foto’s bekijken: van je oude vakanties of zelfs uit je jeugd.
 24. Muziek luisteren: nieuwe muziekjes ontdekken op Spotify of oude liefdes terugluisteren. Wedden dat het (hopelijk positieve) emoties oproept?
 25. Bellen met mensen die je lief hebt. Met je ouders, je bff, je zussen en broers… even gezellig bijkletsen!
 26. Netflixen: die serie waar jij zo gek op bent – bingewatchinggg!
 27. Mediteren: even niks doen om je te ontspannen. Je kunt bijvoorbeeld de app van VGZ downloaden om wat begeleide oefeningen te doen.
 28. Een middagdutje doen. Hoe fijn is het om midden op de dag gewoon even terug naar bed te gaan? Je hoeft niet eens per se te slapen, maar gewoon even chillen in bed is al heel fijn.
 29. Je agenda bijwerken. Staan al je afspreken van deze week al in je agenda? Een ingevulde agenda is een opgeruimd hoofd.
 30. Lekker zappen. Onderuit op de bank, afstandsbediening binnen handbereik en maar hopen dat er een Say-Yes-to-the-Dress of Teen Mom marathon op tv is.

Wat doe jij het liefst wanneer je echt een momentje voor jezelf neemt?

GET SOCIAL! Volg mij nu op Instagram | Facebook | Twitter | Bloglovin‘ | Pinterest | YouTube

 

30x een momentje voor jezelf - Pinterest | BentheBemelman.com

Share:

8 Reacties

 1. Sarah
  21 februari 2017 / 14:23

  Leuk nieuw blogontwerp Benthie, echt een hele andere look&feel! 🙂 Ik weet niet of deze reactie hierbij hoort maar ik ga sinds december 2-3 keer in de week ’s ochtends voor mijn werk hardlopen en merk echt dat het me super veel rust in mijn hoofd geeft en ook wel een beetje een momentje voor mezelf is geworden. Lekker vroeg de wekker (is de paar eerste keer wel echt hels) maar het is ook echt een heerlijk gevoel om om half 8 ’s ochtends al 5km in de benen te hebben en te weten dat je ’s avonds geen tijd meer hoef vrij te maken om te sporten 🙂

  • benthebemelman@gmail.com
   22 februari 2017 / 14:06

   Dankjewel Sarih!!! Oooh echt heel goed bezig, kan me helemaal voorstellen dat dat echt een lekker momentje voor jezelf is! Bedankt voor het delen ?

 2. 11 maart 2017 / 09:05

  Wat een leuke ideeen allemaal! Ik ga voor nummer 1 met muziek in m’n oren, heerlijk.
  X

  • 11 maart 2017 / 09:11

   Ahh, heeel fijn inderdaad ?. Vandaag lijkt er ook een geschikte dag voor!

 3. 23 april 2017 / 15:27

  Fijne dit! Ik sla hem op! Nagels lakken, make-uppen, lekker insmeren met bodylotion, scrubben, afwassen met muziek op, sporten, koken; dat zijn momentjes die ik fijn vind. Wandelen of fietsen ook trouwens!

  • 23 april 2017 / 16:41

   Oooh ja, vooral van wandelen kan ik ook echt genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *