De beste nummers van 2016

Beste nummers van 2016 | BentheBemelman.com

Ondanks dat veel mensen 2016 bestempelen als een rotjaar, zijn er ook heus wel mooie dingen gebeurd… Zo is er bijvoorbeeld ontzettend veel mooie muziek uitgebracht! Ik maakte een overzicht van – wat mij betreft – de beste nummers van 2016. Op naar een nieuw jaar met nóg meer van dit soort topnummers!

De beste nummers van 2016

The Last Shadow Puppets – Is This What You Wanted

Natuurlijk extra bijzonder omdat de originele held van dit nummer – Leonard Cohen – dit jaar is overleden. The Last Shadow Puppets hebben zijn nummer prachtig gecoverd. En ik ben dus superrrrrblij dat Alex Turner weer aan het zingen is. Vind zijn stem wel veel mooier dan die van Miles! (Sorry Miles).

Rag’n’Bone Man – Human

Tsja, wat moet ik hierover zeggen… het is gewoon een onwijs mooi nummer! Wat een stem heeft die gast, prachtig! Zou bijna jaloers worden, al is het ook wel eng als een meisje van 1.63m zo’n stem zou hebben.

Red Hot Chili Peppers – Dark Necessities

Ook al vond ik de Red Hot Chili Peppers de grootste teleurstelling op Rock Werchter dit jaar, met hun nieuwe album maken ze weer een beetje goed. En vooral dit nummer vind ik leuk?.

Bazart – Goud

Bazart is een bandje uit België en ik vind ze leuk!

Chef’special – Amigo

Wie wordt hier nou niet vrolijk van? Superleuk en feestelijk nummer ?.

Tom Odell – Magnetised

Lekker meeblèren met Mr. Odell op dit heeerlijke nummer.

The Hunna – Never Enough

Instant vrolijkheid met dit heerlijke nummer, love it! Echt zo’n I-don’t-care-ik-ren-en-dans-door-mn-hele-huis-nummer.

Lucas Hamming – Fool

Nog meer vrolijkheid met onze eigen Lucas Hamming. Ook wel cool dat het dus een 360º clip is en je lekker rond kan kijken.

Sunday Sun – Tango

We blijven nog even bij materiaal van Nederlandse bodem. Ik ben sinds dit jaar echt van Sunday Sun gaan houden! Ik zag ze op Bevrijdingsdag optreden op een Food festival in Amsterdam en was meteen fan, zulke leuke deuntjes! Ook “I call you honey” en “Come on Down” zijn favoriet.

St. Tropez – Which Side Are You On

“Hey DJ! We’re the kids from the radio” en “Tutudutuuu tutudutuuu SO ELECTRIC!”. Komen er al wat liedjes in jullie op? Juist ja, ik heb het over Go Back To the Zoo. Tijdje al niks van gehoord, hè? Nou, dat klopt dus want ze zijn onder de naam St. Tropez verder gegaan. En ook daar komt heerlijke muziek uit!

Wat waren jouw beste nummers van 2016? Zijn er nog bepaalde liedjes die jou door het jaar gesleept hebben? Ik hoor het graag ?.

GET SOCIAL! Volg mij nu op Facebook | Twitter | Bloglovin‘ | Instagram | Pinterest

Share:

3 Reacties

 1. 29 december 2016 / 13:35

  Wat een leuke lijst! Een beetje apart, want je hoort dit soort nummers niet heel vaak, maar je hebt een goeie smaak qua muziek! Vooral het laatste nummer doet me aan Muze denken, ken je die band?

  • 29 december 2016 / 13:46

   Dankjewel, Denise ?!! Jaaa je hebt gelijk! Ik had de vergelijking nooit zo erg gemaakt maar ze lijken inderdaad op Muse, goed gevonden :). Liefss!

 2. 29 december 2016 / 22:12

  Jaaa, wat een jaar hé! Bijzonder lijstje maar mijn favoriete is en blijft voor nu toch wel Human, wat een prachtig nummer is dat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *