Rock Werchter 2016


Nu het weer wat druileriger wordt en het festivalseizoen op een einde loopt, is het tijd om terug te denken aan de heerlijk warme zomermaanden. Alhoewel… naast een redelijk warme zomer, is het ook een natte zomer geweest. Bijvoorbeeld het weekend dat wij naar België reden om van Rock Werchter te genieten. Door de vele regen die de weken voorafgaand aan het festival al was gevallen, was de camping één grote blubberbende en hoorde je regelmatig flinke flatsen van mensen die uitgleden. Maar oké daar wilde ik eigenlijk niet over vertellen want naast dat het een modderige editie was, was het ook vooral weer een editie met onwijs veel gave muziek.

Om nog extra na te genieten van het festival hebben Jasper en ik een playlist gemaakt met onze favoriete nummers van de bands die we op het festival hebben gezien. Daarnaast zal ik van de hoogtepunten van het festival wat filmpjes toevoegen. Are you ready?

 

Rock Werchter – De playlist

Ik luister hem nog steeds: de Spotify list die we al ver van tevoren maakten om ons voor te bereiden op de leuke bandjes die we zouden aanschouwen op het festival. Eenmaal na het festival gooiden we er nog wat nummers bij van onverwachte klappers die ook zeker een plekje in de ultieme lijst verdienden. Dit waren onze toppers, luisteren jullie mee?

Hoogtepunt donderdag: Paul McCartney – Live aND let die

Ik ging hierheen met het idee van: leuk om een keer gezien te hebben. Maar het was echt een toffe show! Nooit gedacht dat ik bij een Paul McCartney optreden helemaal los zou gaan. Voor mij was Live and Let Die het beste nummer – wellicht had het vele vuurwerk hier iets mee te maken ☺️.

Hoogtepunt vrijdag: Rammstein

Af en toe hou ik wel van een wat zwaarder deuntje. Zo vind ik Royal Blood bijvoorbeeld echt een toffe band. Rammstein is nog wat extremer en zou ik denk – voordat ik deze gig had gezien – niet snel luisteren. Maar wauw, wat een sublieme show zetten zij neer!! Ik was echt onder de indruk, alles was tot in de puntjes verzorgd. En ook Rammstein had een prachtige vuurwerkshow. Ik denk dat ik dit wel het beste optreden vond van Rock Werchter 2016.

Hoogtepunt zaterdag: GOOSE


Ik kende slechts een paar van hun nummers voordat ik Goose zag op Rock Werchter. En om heel eerlijk te zijn: de enige reden dat ik hier bij het optreden was, was omdat de Red Hot Chili Peppers hierna zouden komen (wat trouwens onwijs tegenviel) en ik een goede plek wilde hebben. Maar men, wat een fijne muziek!! Synrise is me het meeste bij gebleven – hiermee sloten ze af en de mensen om ons heen werden helemaal gek! En dat was terecht en ook nog eens zeer besmettelijk.

Hoogtepunt zondag: Foals

Ik ben fan van Foals. Ik had ze dit jaar al een keer gezien met hun nieuwe tour en dat was één groot feest. En deze zondag werd het dat weer. Het was springen geblazen op onze regenlaarzen. En als je dat kan bereiken als band op de laatste dag van het festival, heb je toch iets goed gedaan ?.

Nog meer Rock Werchter 2016 aanraders

 • Oh Wonder – Drive
 • Editors – No sound but the wind
 • Blossoms – Charlemagne
 • The Black Box Revelation – I think I like you
 • Gary Clark Jr. – Bright Lights
 • Vintage Trouble – Run like the river

Welke festivals heb jij deze zomer bezocht? En wat waren de absolute hoogtepunten?

GET SOCIAL! Volg mij nu op Instagram | Facebook | Twitter | Bloglovin‘ | Pinterest | YouTube

Share:

2 Reacties

 1. 28 februari 2017 / 22:38

  Ah ik was vorig jaar naar Pinkpop en daar sloot Rammstein ook af. Ik vind ze sowieso al heel goed, maar hun concerten zijn zó spectaculair! En heet! We stonden denk ik een beetje te dicht bij de palen met van die enorme branders, haha! Echt supergave show, ze maakten een hoop goed nadat één van m’n favoriete acts op get laatste moment had afgezegd.

  • 1 maart 2017 / 20:10

   Haha, dan kan het inderdaad wel heet worden! Ahh, dat is altijd jammer als dat gebeurt! Maar inderdaad, Rammstein maakt een hoop goed ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *