Ons nieuwe huis in Holland Park

In mijn Friday Favourites over mijn favo momenten van 2016 stipte ik het al even aan: vorig jaar hebben mijn vriend en ik een appartement gekocht! Ik bedacht me dat ik verder op mijn blog nog niks had geschreven over ons nieuwe huis, dus het leek me leuk om er nu een blog aan te wijden. Kijken jullie mee?

Holland Park

We hebben dus een appartement gekocht in Holand Park. Dat wordt eigenlijk een heel nieuwe wijk waarin uiteindelijk zo’n 5000 mensen komen te wonen in ongeveer 3000 appartementen. Komen te wonen ja, want het is nu nog één grote bouwput. We hebben dus een nieuwbouwappartement gekocht, waarbij ons geduld aardig op de proef wordt gesteld. Ongeveer een jaar geleden tekenden we namelijk al onze koopovereenkomst, en pas over een jaar kunnen we waarschijnlijk verhuizen. Dat duurt dus nog wel even!

Holland Park bevindt zich aan de rand van Amsterdam Oost, in Diemen om precies te zijn. En het wordt een moderne grachtenwijk, zo tof! In onderstaand filmpje zie je een sfeerimpressie.

Status so far

Met betrekking tot ons appartement is ons werk eigenlijk voor het grootste deel wel gedaan. Uiteraard is alles voor onze hypotheek al geregeld en aangezien ze al aan het bouwen zijn, zijn we ook al aan het betalen. Dat is wel echt minder hoor, je betaalt al wel terwijl je er nog niks aan hebt! Voordat ze begonnen met bouwen hebben we ook al onze wensen door moeten geven. Dus dingen als waar de stopcontacten moeten komen en hoe de keuken eruit moet komen te zien. Zo spannend allemaal, want dan wordt het (door 3D tekeningen enzo) ineens heel concreet, terwijl je nog niet weet hoe het in het echt wordt. De enige “grote” dingen die we nu nog moeten uitzoeken zijn de douche, het badkamermeubel en de vloer. Dus binnenkort zijn we een dagje op de meubelboulevard te vinden.

Sfeerimpressies

We kunnen natuurlijk nog geen echte foto’s laten zien, maaarrr ik heb wel alvast een aantal sfeerimpressies voor je verzameld.

Plattegrond van ons appartement in Holland Park

Een plattegrond van ons appartement! Het geeft een idee van hoe het eruit ziet. Aan de onderkant zie je ons tuintje (op het zuiden, jippie!) en bovenin is nog een balkon die boven de gracht hangt. Lijkt me zo heerlijk! Verder hebben we de keuken aan laten passen (met een keukeneiland, whoop!). Hier komt later nog een artikel over online. En de indeling van de badkamer hebben we iets anders laten maken, maar voor de rest klopt het wel zo’n beetje.

 

Ons blok in Holland Park

Hier zie je hoe ons blok eruit komt te zien. Ons huis is de onderste verdieping van dat donkere blok aan de achterkant. Heel Holland Park is opgedeeld in dit soort blokken, en ook enkele hogere flat-achtige gebouwen.

 

Appartementen in Holland Park

Het onderste balkonnetje van het donkere blok is van ons ?.

 

Selfie voor ons blok in Holland Park

Afgelopen kerst zijn we er voor het laatst langsgeweest (ooh echt al lang geleden eigenlijk ?), gelukkig is het project via verschillende sites goed bij te houden met fotoupdates. Nog één grote bouwput, zoals je kunt zien!

Heb jij ervaring met het kopen van een nieuwbouwwoning? Hoe heb jij dat ervaren?

GET SOCIAL! Volg mij nu op Instagram | Facebook | Twitter | Bloglovin‘ | Pinterest | YouTube

Share:

16 Reacties

 1. 12 april 2017 / 07:22

  Wat super tof zeg! Alles nieuw klinkt echt heerlijk. En volgend mij zit je ook niet zo ver van Amsterdam. Je moet maar zo denken dat het lange wachten wordt beloond door heel veel voorpret. Zelf heb ik geen ervaring met het kopen van nieuwbouw. Hopelijk over een jaartje of twee. Ik wil graag wel waar ik nu woon en wil graag nieuwbouw. Ooit gaat het goedkomen haha

  • 12 april 2017 / 20:19

   Nee klopt, we hebben een keer fietsen gehuurd en waren met 25 minuutjes in het centrum ?. Spannend zeg, hou me op de hoogte ?!

 2. 12 april 2017 / 07:32

  Superleuk! Het al betalen lijkt me wel een beetje jammer aan nieuwbouw, maar het wachten wordt beloond. Nieuwbouw lijkt me zo heerlijk. Ik heb ruim 3 jaar geleden een huis gekocht. Nieuwbouw was toen niet echt een optie voor mij, ik woonde nog bij mijn moeder en vond het hoog tijd om weg te gaan. Geen geduld dus om op een bouwproject te wachten!

  • 12 april 2017 / 20:21

   Oooh nee, dan is het fijn als je inderdaad ergens meteen in kunt. Ja, dat betalen is wel iets minder inderdaad, maarja 😛 dat wisten we van tevoren natuurlijk.

 3. 12 april 2017 / 07:42

  Wat gaaf dat jullie een nieuwbouwhuis hebben gekocht en dan ook nog eens zo dicht bij Amsterdam. Dat lijkt me echt ideaal! De maquette ziet er al heel erg mooi uit! Zo spannend dat jullie er volgend jaar echt kunnen intrekken!

  • 12 april 2017 / 20:23

   Oooh ja, dat is inderdaad heel fijn! Hihi ja, zo stom dat je het vanaf zo’n soort model moet gaan kopen en niet eens weet hoe het er echt uit komt te zien ?. jaaa dat is echt heel spannend, kan nu al niet wachten!

 4. 12 april 2017 / 10:02

  Wat heerlijk Benthe! Heel gaaf om zo’n balkon boven de gracht te hebben, dat is hartstikke gezellig zitten! Jammer dat je nog zo lang moet wachten, dat lijkt me echt heel lastig.

  • 12 april 2017 / 20:25

   Jaaa, kan echt niet wachten! Daar moet echt zo’n leuk schattig tuinsetje komen die je in Frankrijk altijd ziet, haha. Ooh klopt, want veel tijd om te wachten is ook heel veel tijd om te twijfelen haha. Maar weer naar de foto’s en plattegrondjes kijken, helpt wel heel erg ?

 5. 12 april 2017 / 20:39

  Super leuk om te zien! Wat leuk dat balkon boven het water :-). En aan de andere kant ruimte op het zuiden :-).

  • 13 april 2017 / 21:55

   Oooh ja, dat worden allebei echt mijn favoriete plekjes ?

 6. 12 april 2017 / 21:28

  Ziet er heel gaaf uit zeg! Ik neem aan dat je ons straks op de hoogte houd met inrichten enzo 😉 Wij hebben ook een nieuwbouwhuis gekocht, we kwamen van een zelfverbouwd jaren 30-huis. Maar ik vind het heerlijk, zoiezo alles lekker strak en mooi en veel comfort. Fijn zo een “nieuw” een goed geïsoleerd huis. Succes!

  • 12 april 2017 / 22:29

   Jaaa, zeker weten! Oeh, dat klinkt ook tof! Ja, dat nieuwe lijkt me inderdaad heel fijn ? dankjewel voor je berichtje!

 7. 13 april 2017 / 21:51

  ik was ook zo benieuwd naar dat project maar arme student haha. Ziet er heerlijk uit 🙂 !

  • 13 april 2017 / 21:56

   Ahhh bummers ?. Jaa, ik kan ook echt niet wachten!

 8. 18 april 2017 / 16:45

  Superleuk! Vervelend he, dat wachten? En het betalen voor ‘niks’… Maar ja, het is nu even doorbijten maar dan krijg je er ook iets heel moois voor terug! Ons huis wordt momenteel ook gebouwd, maar het is echt razendsnel gegaan. Eind september 2016 hebben we getekend, vanaf december begon de bouw dus betalen, maar als het goed is zal het in juli klaar zijn. Dus dan zijn we nog niet eens een jaar onderweg geweest!

  • 18 april 2017 / 21:26

   Wauw, dat is inderdaad snel zeg ?! Heerlijk! Ook wel spannend voor jullie, ben benieuwd naar de ontwikkelingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *