Parijs in één dag

Bonjour! In september bezocht ik voor het eerst in mijn leven Parijs 😍. En ik had maar 24 uur, dus MENN ik moest opschieten om alle bezienswaardigheden te kunnen aanschouwen. De tijd vloog natuurlijk voorbij, maar ik heb echt het gevoel alsof ik een boel gezien heb en een goede eerste indruk van deze prachtige stad heb gekregen. Natúúrlijk zou ik graag nog een keer terug willen, want deze speedtour door Parijs smaakt zeker naar meer. In deze blog vertel ik je wat wij gedaan hebben in onze 24 uur, en geef ik tips voor leuke hotspots. OUI OUI!

Parijs in één dag | BentheBemelman.com

Ontbijten bij Obla di

Good morning (wis French accent)! Time for breakfast! Ons AirBNB appartement bevond zich in de wijk Le Marais (aanrader!), waar dit ontzettend schattige ontbijtzaakje ook zat. Er staat niet veel op de kaart, maar er waren genoeg opties en ze waren ook nog eens gezond. Score!

Ik koos zelf voor de Avocado toast met een gepocheerd eitje, jammie. Ook waren er genoeg zoete lekkernijen. Voor als toetje. Want hé, je gaat Parijs in en dat kost energie! Better bulk them carbs 😁!

Fietsen met Holland Bikes

Dit was mijn eerste keer in Parijs en ik wilde natuurlijk heel graag de Eiffeltoren zien. Eigenlijk was dat mijn enige ‘eis’, haha. Toen vonden we deze fietstour met Holland Bikes. In 3 uur op de fiets door de stad (wat natuurlijk al top is) en meteen langs alle highlights: de Eiffeltoren, de Notre Dame, het Louvre én in Tour de France stijl over de Champs Elysées. Je l’adore!

Het fijne aan de fietstocht vond ik dat je er niet supermoe van wordt – wat wel anders zou zijn als je alles zou moeten lopen. De hotspots liggen niet per sé heel geclusterd, dus erg fijn om met de fiets heen en weer te kunnen gaan.

Macarons halen bij Ladurée

Het leukste souvernir om vanuit Parijs mee terug te nemen? Macarons natuurlijk! En waar kun je die beter halen dan bij de uitvinder van de Macaron: Ladurée. Er zit een vestiging aan de Champs Elysées, maar je kunt ook op de Rue Royale naar de winkel. Het leuke hiervan is dat je in het zaakje ernaast met een kopje thee kunt genieten van een macaron. Helaas stond er een lannnge rij toen wij er waren, dus wij gingen alleen even naar de winkel. Het leek gewoon of we nog steeds in Disneyland waren. De pastel kleurtjes, de zoete geuren en de drukte (hihi): very French!

Borrelen tussen de locals in Le Marais

Borreltijd! En borrelen is het leukst tussen de locals op de Marché des Enfants Rouges. Wandel eerst over de kleine foodmarkt en probeer de verschillende lekkernijen uit. Strijk daarna neer op het terras tussen de Parijzenaren in één van de leuke caféetjes aan de markt. Gezellig!

Wat heerlijk om weer naar de foto’s te kijken van ons weekendje weg. Ik was dus nog nooit in Parijs geweest (shame on me) en ik vond het een heel mooie en fijne stad! Ik zou er ook zeker nog eens terug willen, om de winkelstraten te ontdekken bijvoorbeeld. En om langs de Seine te picknicken met uitzicht op de Eiffeltoren. Paris, I’m sure we’ll meet again!

➡️ Bekijk ook mijn vlog over Parijs!

Ben jij weleens in Parijs geweest? Wat zijn jouw favoriete plekjes?

GET SOCIAL! Volg mij nu op Instagram | Facebook | Twitter | Bloglovin‘ | Pinterest | YouTube

Share:

4 Reacties

 1. 21 december 2017 / 09:48

  Leuke foto’s! Ik ben járen geelden in Parijs geweest. Ben meer fan van Londen 😉

  • 21 december 2017 / 21:39

   Dank je wel 😃! Jaaa, Londen is ook zoo leuk!

 2. 22 december 2017 / 19:06

  Wat gaaf dat je een dagje naar Parijs bent geweest! Vorig jaar voor de kerst heb ik dat ook gedaan dankzij een actie van de Thalys 🙂 Het was een dag met een vol programma, maar het was wel zo leuk! Zo te zien heb je heel wat gedaan in die ene dag. Goed idee om fietsen te huren! Dan zie je inderdaad veel meer van de stad.

  • 23 december 2017 / 03:32

   Jaa, het was echt fantastisch 💕! Ah wat leuk dat ze bij de Thalys een actie hadden, dat is nog eens een goede reden om een bezoekje aan Parijs te brengen 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *