De perfecte Instagram feed in 4 stappen

Instagram is superleuk om mee bezig te zijn. Urenlang scrollen over je timeline en een kijkje nemen achter de schermen bij bekende en minder bekende personen. Sommige mensen maken echt een kunstwerk van hun Instagram feed. Het lijkt of over dit soort feeds echt urenlang is nagedacht: alle foto’s sluiten prachtig op elkaar aan en vormen een mooi geheel. Hoewel veel mensen strugglen om ook een mooie Instagram feed te creëren, is het echt niet moeilijk! In dit artikel leg ik je in 4 supersimpele stappen uit hoe jij zelf ook zo’n mooie Instagram feed kunt krijgen. Klinkt haalbaar, toch? Let’s go!

Perfecte Instagram feed

Al eerde publiceerde ik dit artikel over het ontwikkelen van een Instagram feed waar je trots op kunt zijn. Alhoewel deze methode ook nog steeds werkt, heb ik nu een veel simpeler stappenplan ontwikkeld die voor iedereen werkt. Mijn collega Joy heeft deze methode ook getest met haar Instagram account And we sea en ook zij heeft nu een supermooie Instagram feed 😊. Toen wist ik zeker dat deze methode écht helpt.

➡️ Bekijk ook mijn video: Een perfecte Instagram feed in 4 stappen

Met de volgende stappen weet ik zeker dat het jou ook gaat lukken. Dus veel succes en happy instagramming!

Wat heb je nodig om te beginnen?

 • Een Pinterest account
 • Een Instagram account
 • De app Afterlight of de app VSCO (dit zijn fotobewerkingsapps)
 • De app Preview
 • Een heleboel grammable foto’s!

Ready? Set? Go!

Stap 1: Zoek op Pinterest naar “Instagram theme Afterlight” of “Instagram theme VSCO”

Afhankelijk van de app waarmee jij het liefste werkt, kies je tussen de twee zoektermen. Zelf werk ik graag met Afterlight, maar dit is een beetje toeval. Ik heb ook met VSCO gewerkt en vond deze ook heel gebruiksvriendelijk. Het enige wat je bij VSCO hebt, is dat je veel van de filters moet kopen. Bij Afterlight heb ik die ervaring niet.

Je krijgt nu allerlei ‘collages’ te zien van verschillende kleine afbeeldingen. Daarbij staat dan ook hoe de foto’s in de collage bewerkt zijn. Deze filters kun je dus makkelijk kopiëren en plakken op je eigen foto’s! Kies een thema dat je aanspreekt. Denk daarbij goed aan het soort foto’s dat je wil plaatsen. Natuurlijk ziet zo’n helder, blauw thema met strandfoto’s er heerlijk uit, maar waarschijnlijk past dat een stuk minder goed bij foto’s die in ons niet altijd zonnige landje zijn genomen. Probeer het je dus even in te beelden bij foto’s die je normaal gesproken plaatst.

Stap 2: Bewerken maar!

Let’s find out of het door jou uitgekozen thema goed past bij je foto’s! Open de fotobewerkingsapp naar keuze (VSCO of Afterlight) en bewerk de foto’s zoals aangegeven staat op het themaplaatje. Zorg ervoor dat je minstens 9 foto’s op die manier bewerkt hebt, dan kun je namelijk goed zien of dit thema zorgt voor een algehele mooie Instagram feed.

Het kan voorkomen dat niet alle foto’s ‘mooier’ worden met het thema dat je hebt uitgekozen. Toch zou ik ze meenemen naar stap 3, want wellicht zien deze foto’s er in je algehele feed juist wél weer mooi uit.

Stap 3: Open de bewerkte foto’s in Preview

Yes, we zijn goed op weg! Open nu de app ‘Preview’ en upload daarin jouw bewerkte foto’s. Zo krijg je al een mooie vooruitblik van hoe jouw feed eruit kan komen te zien. Het handige van de app Preview is dat je foto’s nog kan shuffelen. Sommige foto’s staan naast elkaar niet mooi, maar komen op een plek verder van elkaar wel tot hun recht. Dus: lekker schuiven tot je feed er perfect uit ziet!

Je kunt nu zien wat het Instagram thema met jouw foto’s doet. Ziet het er niet uit zoals je had gehoopt? Ga dan terug naar stap 1 en kies een ander thema uit.

Stap 4: posten maar!

Het is je gelukt! Er staan allerlei foto’s klaar om gepost te worden waarmee je die perfecte look voor je Instagram feed creëert. Je kunt ervoor kiezen om je oude foto’s te laten staan zodat je een mooie overgang ziet van je oude foto’s en foto’s die in hetzelfde thema vallen. Ikzelf heb er echter voor gekozen om mijn oude foto’s te archiveren. Met deze functie kun je zelf nog wel je oude feed bekijken, maar zien anderen die niet meer. Handig voor als je je oude foto’s wil hergebruiken in je nieuwe feed 😊.

Woehoe, als het goed is ben je nu superblij omdat je eindelijk een mooie (of eigenlijk gewoon een PERFECTE) Instagram feed hebt ontwikkeld! Me proud! Laat je me weten of het gelukt is en of je iets aan dit simpele stappenplan hebt gehad?

Liefs,
B.

GET SOCIAL! Volg mij nu op Instagram | Facebook | Twitter | Bloglovin‘ | Pinterest | YouTube

Share:

4 Reacties

 1. 18 december 2017 / 14:39

  Wat een handige tips! Ik vind het nog steeds een struggle om een ‘passende’ feed te maken (wil soms gewoon een foto plaatsen, maar past ie qua kleuren niet in het schema). Misschien ga ik Afterlight ook eens testen!

  • 18 december 2017 / 23:09

   Ja, dat is ook echt lastig! Hopelijk helpen mijn tips je erbij 😊, succes en bedankt voor je berichtje!

 2. 19 december 2017 / 20:21

  Wat een handig artikel! Vooral stap 1 (zoeken op Pinterest) ga ik meteen eens uitproberen. Nog nooit eerder aan gedacht haha. Ideaal 🙂 Bedankt voor je fijne tips!

  • 19 december 2017 / 20:33

   Wat leuk om te horen! Jaa, was heel blij toen ik zag dat er allerlei thema’s op stonden… scheelt zo veel tijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *