Plannen voor dit jaar


Afgelopen zaterdag vierde ik mijn 26ste verjaardag, waah! Nu ik het zo op mijn scherm zie staan, merk ik dat ik nu toch wel echt aan de verkeerde kant van de 25 zit. Maar oké, dat terzijde. Het leek me leuk om een aantal plannen te maken, een soort van goede voornemens met dingen waar ik dit jaar meer op wil focussen. Over een jaar hoop ik dan te kunnen rapporteren dat het allemaal heel goed is gegaan, ik ben benieuwd.

Plannen voor mijn 27ste levensjaar

Ik loop al een tijdje met een aantal dingen in mijn hoofd en het leek me goed om deze dingen gewoon even op een rijtje te zetten. Voor mijn eigen overzicht. En door het op te schrijven, hoop ik dat ik ze ook beter zal onthouden en dat ik er bewuster mee bezig ga. Het zijn geen rigoreuze plannen ofzo, maar gewoon dingen die ik interessant vind omdat ze of goed voor mij zijn, of goed voor de wereld (het milieu enzo). Of voor allebei natuurlijk. Komen ze:

Plan 1: Minder snoepen

Toen ik afgelopen najaar niet zo lekker in m’n vel zat, was een streng dieet het laatste wat ik erbij kon hebben. Het was eerder andersom: van chocola werd ik blij, dus dan ging ik het mezelf echt niet onthouden. Inmiddels gaat het weer goed met me, maar de rem op snoep eten is een beetje verdwenen. Die gaat er dus weer op! Ik wil er wat bewuster mee bezig zijn. Ik vraag mezelf niet eens af of ik ergens echt zin in heb, maar ik neem het gewoon. Not so mindful! Ik ben er wel achter dat het op mijn werk wel een uitdaging gaan worden aangezien er vet vaak vet lekkere dingen zijn. Maargoed, challenge accepted.

Plan 2: Vaker bloemen kopen

Ik word zo blij van bloemen. Dus ga ik er dit jaar voor zorgen dat ik ze vaker in huis haal. Er zitten hier drie bloemisten op loopafstand, dus geen logistieke belemmeringen ?. En voor mijn verjaardag heb ik een megamooie vaas gekregen, dus daar zullen ze prachtig in staan. Ooh ik kijk er nu al naar uit, fulltime een huis vol bloemen!

Plan 3: Minder vlees eten

Al een tijdje hoorde ik uit verschillende hoeken dat de vleesindustrie een ontzettend slechte invloed heeft op het milieu. Reden genoeg om consistent één tot twee dagen in de week geen vlees op tafel te zetten. Afgelopen jaar heb ik al vaker vegetarisch gegeten, maar dit was meer ‘per toeval’, omdat die recepten gewoon geen vlees nodig hadden. Dit jaar wil ik daar iets serieuzer mee omgaan en wil ik echt één tot twee keer per week geen vlees eten. Veel recepten hebben niet per se vlees nodig, en anderen hebben wel vlees (bijvoorbeeld kip), maar vind ik gewoon écht niet lekker. Ook vind ik lijstjes als deze fijn. Je ziet meteen wat jouw actie oplevert, dat maakt het fijn concreet!

Plan 4: Minder kleding kopen

Niet alleen omdat het goed is voor het milieu, maar ook omdat ik al teveel heb. Zo ging ik – toen ik startte met mijn nieuwe baan – kijken hoeveel dagen ik naar werk kon zonder dezelfde kleding te dragen. Nou, dat was meer dan een maand. Eigenlijk schaam ik me er een beetje voor. Dus: minder shopping for me! Sneakers daarentegen moest ik wel vaak dubbel dragen, dus die collectie kan ik nog wat gaan uitbreiden…

Dat zijn mijn belangrijkste plannen! Oja en verder wil ik natuurlijk vooral dingen doen waar ik blij van word (tenzij het natuurlijk clasht met één van bovengenoemde punten). En minder dingen waar ik niet blij van word. Heb jij weleens een jaarplan gemaakt? Zo ja, wat stond daarin?

GET SOCIAL! Volg mij nu op Instagram | Facebook | Twitter | Bloglovin‘ | Pinterest | YouTube

Share:

17 Reacties

 1. 17 april 2017 / 07:52

  Wat een mooie plannen! Een huis vol bloemen, dat lijkt mij ook wel wat! En wat goed dat je iets minder vlees gaat eten! Als je nog tips nodig hebt voor vleesvervangers, ik kan je de ‘gehacktbal’ van De Vegetarische Slager zeker aanraden 🙂

  • 17 april 2017 / 21:24

   Oooh, dankjewel voor de tip! Ik heb nog nooit vleesvervangers gebruikt dus de gehacktbal is dan wellicht een goede om mee te beginnen ?.

 2. 17 april 2017 / 08:43

  Mooie plannen. Meer bloemen kopen staat ook zeker op mijn verlanglijstje. En ja er zijn steeds meer recepten die je zonder vlees kan maken

  • 17 april 2017 / 21:24

   Ooh zo leuk :D! Helemaal in de lente kan het nog extra erg dat lentegevoel bevorderen vind ik.

 3. 17 april 2017 / 11:50

  Nog van harte gefeliciteerd, 26 is nog helemaal niet zo oud hoor. Ik word komende maand alweer 31, en ik blijf mezelf jong noemen hihi.

  Ik ben zelf ook gek op bloemen en het liefst koop ik elke week een keuze bos. Ze geven mij zoveel positiviteit zowel in huis als mentaal.

  Over vlees gesproken, ik ben al jaren flexitarier. Ik eet 2 keer per week vlees, 2 keer per week vegatarisch en 2 keer vis. Die overige dag wissel ik af met die drie. Ik vind het een mooi balans zowel voor het milieu als voor mijn lichaam.

  • 17 april 2017 / 21:32

   Dankjewel ?! Oooh heerlijk zeg, elke week een nieuwe bos! Dat wil ik ook graag doen. Dat flex weekmenu klinkt heel goed, dat klinkt als een goede richtlijn ?, dankjewel voor het delen!

 4. 18 april 2017 / 12:59

  Ik ben niet zo van het plannen. Ik val onder de categorie impulsief. Ik doe wat op mijn pad komt! Van plannen ervaar ik enkel druk.

  • 18 april 2017 / 21:54

   Ja, dat is ook zo, dat herken ik ook wel. Dat je weer iets van jezelf moet :P. Maar ik denk dat deze dingen wel goed te doen zijn ?

 5. 18 april 2017 / 17:29

  Leuk dat je een plan hebt gemaakt, ik word altijd super gemotiveerd van een ‘nieuwe start’, of dat nou aan het begin van het kalenderjaar is, of van mijn eigen levensjaar.

  Goh, ik denk dat ik ook eens ga kijken voor hoeveel dagen ik zonder te wassen kan dragen… Qua broeken kom ik echter niet zo ver want ik heb maar een handjevol jeans, maar met rokjes/jurkjes er bij denk ik dat ik het ook wel lang zal volhouden…

  • 18 april 2017 / 21:25

   Ooh dit was niet zonder te wassen hoor! Broeken heb ik inderdaad wel gewassen en soms ook wel hemdjes opnieuw gedragen ? maar altijd wel een ander vestje of colbertje of blousje. Jaa, ik zat ook vol inspiratie voor dit nieuwe jaar ?!

 6. 18 april 2017 / 22:17

  Vaker bloemen kopen is echt een leuke. Ik word ook heel blij van een huis vol bloemen. Succes met al je doelen! 🙂

  • 18 april 2017 / 22:44

   Jaa, leuk dat je ook zo’n fan van bloemen bent ?. Dankjewel!

 7. 18 april 2017 / 22:21

  Nog een fijne verjaardag en heel veel succes met je plannen! 🙂

 8. 24 april 2017 / 08:34

  OEPS ik heb je verjaardag helemaal gemist, nog gefeliciteerd! En mooie plannen, succes ermee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *