10 tips voor Social media content


YES! Je hebt besloten op welke social media kanalen je actief wilt worden, je hebt accounts op die kanalen aangemaakt en je profiel ook nog eens netjes ingevuld. Kortom: je bent goed bezig! Maar: wat voor content ga je plaatsen op die kanalen? Hoe kom je aan inspiratie? In dit artikel vind je 10 tips voor het creëren van social media content.

Social media content ideeën verzinnen

Het bedenken en schrijven van content voor op jouw social media kanalen vergt best wel wat creatviteit. En het kan zijn dat je soms wekenlang allerlei tweets uit je mouw schudt, en dat je ideeën daarna voor een aantal dagen op zijn. Met de volgende tips zit jij nooit om social media content verlegen.

Tip 1: Kijk op een inhaakkalender voor inspiratie

Pasen, Koningsdag, Sinterklaas en kerst… allerlei grote nationale feestdagen waar je op in kunt haken door er iets over te schrijven. Maar wist je dat er nog veel meer (inter)nationale evenementen zijn waar je iets mee kunt? Om er een paar te noemen: op 4 januari was het Spaghettidag, op 20 januari is het DJ-dag en op 29 januari puzzeldag. Wist jij dit? Sterker nog: dat zijn niet de enige inhaakdagen in januari. Januari telt maar liefst 36 dagen waarop ingehaakt kan worden. Kun je nagaan wat de rest van het jaar nog brengt! Alle inhaakdagen van het jaar vind je op de inhaakkalender. Dat zijn alvast een heleboel dagen vol social media content!

Tip 2: Volg het nieuws

Elke dag gebeuren er ontelbaar veel dingen waarover je zou kunnen schrijven. Dit kan zo simpel zijn als: deel het nieuwsbericht met je volgers. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook je mening over geven, of twee nieuwsberichten over dezelfde gebeurtenis met elkaar vergelijken. Bedenk dan wel even wat relevant is voor jouw volgers: de zoveelste Kardashian relatiestruggle of zijn het toch de aankomende verkiezingen in Nederland? ?

Tip 3: Kijk naar de Trending Topics

Op Twitter kun je een overzicht vinden van de onderwerpen waar op dat moment het meest wordt geschreven. Wellicht staat er iets bij waar je over mee kunt praten. Handig: door de juiste hashtag te gebruiken, word je ook weer zichtbaarder voor je potentiële volgers! Daarmee vergroot je dus je bereik, whoop!

Tip 4: Praat mee over TV-programma’s

Programma’s op tv hebben vaak hun eigen hashtag. Daarnaast is er – vooral bij de populairdere programma’s – een grote kans dat je volgers naar hetzelfde programma zitten te kijken. Je kunt met hen in gesprek gaan over wat zij van het programma vinden, of lekker je eigen commentaar leveren. TV-programma’s die het heel goed doen qua hashtags zijn bijvoorbeeld The Voice of Holland (#tvoh) en Wie is De Mol (#widm).

Tip 5: Deel persoonlijke updates

Het ligt er een beetje aan op welk medium je actief bent. Deze tip is bijvoorbeeld minder geschikt voor op LInkedIn. Maar op de meeste andere kanalen is het leuk om persoonlijke informatie te delen, zoals grappige situaties die je bent tegengekomen, leuke producten die je gevonden hebt of gewoon wat je aan het doen bent.

Tip 6: Deel mooie quotes

Quotes zijn onwijs populair op sociale media. Of je ze nu overtypt of in een mooie afbeelding zet: ze doen het goed omdat er altijd wel mensen onder je volgers zijn die zich in de quote kunnen vinden. Extra tip: Pinterest is mijn lievelingsbron als het op quotes aankomt. Het staat er helemaal vol mee!

Tip 7: Deel tips

Heb je een lifehack uitgevonden of gewoon ergens gelezen en zelf uitgeprobeerd? Of ben je ergens wezen eten en wil je anderen dit aanraden? Schrijf er een post over. Je volgers zullen je dankbaar zijn!

Tip 8: Link naar interessante artikelen

Heb je een interessant artikel gelezen dat wellicht het lezen waard is voor je volgers? Kopieer de link van het artikel in je bericht en voilà, je hebt er weer wat content bij. Bekijk altijd van tevoren of degene die het artikel heeft geschreven ook een account op dat social media kanaal heeft en of je diegene kunt ‘taggen’ of ‘mentionen’.

Tip 9: Deel social media berichten van anderen

Heeft een bekende van je een Tweet, Facebookbericht of Instagramfoto geplaatst die je erg tof vindt of waar jij je ook in kunt vinden? Maak een repost van dat bericht! Zo zorg je ook weer voor interactie met je netwerk, altijd goed!

Tip 10: Blijf relevant

Je hebt nu 9 tips gelezen waarmee je als het goed is het hele jaar door leuke content kunt creëren op je social media kanalen. Maar wat natuurlijk het allerbelangrijkst is, is: past die content bij jou en je doelgroep? Met andere woorden: zitten je (potentiële) volgers op die content te wachten? Denk hierbij ook aan het doel dat je in je hoofd had toen je in eerste instantie je account aanmaakte. In sommige gevallen is de beste content, geen content ?.

Hopelijk heb je iets gehad aan deze 10 tips voor social media content! Ik ben ook wel benieuwd naar waar jij je inspiratie voor social media content vandaan haalt. Laat het me weten door een reactie achter te laten!

GET SOCIAL! Volg mij nu op Instagram | Facebook | Twitter | Bloglovin‘ | Pinterest | YouTube

10 tips voor social media content

Share:

2 Reacties

  1. 4 maart 2017 / 09:22

    Handige tips, zeker voor mij erg bruikbaar. Ik ben niet zo’n held met Social Media altijd. Maar ik word er steeds beter in!

    • 4 maart 2017 / 09:55

      Het is ook lastig om altijd inspiratie te vinden. Hopelijk helpen deze tips je daarbij ?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *