5x Social Media Trends voor 2017

Social Media trends voor 2017 | BentheBemelman.com

December, whaddup? Kunnen jullie geloven hoe snel dit jaar gaat? Ik moet mezelf regelmatig knijpen om het te beseffen. De gerechten voor de verschillende pre-, during- en post-kerstdiners worden al uitgezocht en voor we het weten staan we dronken de champagnefles te ontpoppen om 2017 te verwelkomen. Om niet achter te lopen, heb ik alvast wat artikelen voor jullie verzameld waarin social media trends worden voorspeld. Onder andere Virtual Reality, Ads en Live Video komen aan bod. Lees gauw verder…

 1. Frankwatching kwam midden oktober al met hun lijstje met twaalf social media trends. Opvallend: 2017 zou het jaar zijn waarin een deel van de influencers bubble zou barsten en Twitter zal de strijd verliezen van Instagram en Snapchat. Ergens denk ik dat er ook heus nog wel mensen zijn die meer tekst-minded zijn dan foto-minded, deze groep zal denk wel op Twitter blijven. Maar het zou inderdaad goed kunnen dat het gebruik verder afneemt.
 2. Volgens Forbes zijn het deze vijf social media trends die “the game zullen changen”. De grootste trend die in dit artikel beschreven wordt, is dat social media blijven groeien omdat ze nu eenmaal een groot onderdeel uitmaken van ons leven. Daarnaast komt ook Virtual Reality aan bod.
 3. In dit artikel van Brandwatch staat dat chatbots interessanter zullen worden. Door vergevorderde kunstmatige intelligentie zouden chatbots goed in staat zijn om ons te assisteren in onze dagelijkse levens. Gebruiken jullie bijvoorbeeld Siri al regelmatig? Daarnaast beschrijft Brandwatch ook hoe “expiring content”, dus content die binnen enkele momenten weer verdwijnt a la Snapchat, populair aan het worden is. Ik vraag me alleen af wat het praktisch nut hiervan zal zijn voor blogs en bedrijven? Je wil toch content schrijven die zin maakt? En dan wil je toch niet dat die kwalitatieve en relevante content weer verdwijnt? ?
 4. De Social Media Explorer heeft als toevoeging dat bedrijven hun medewerkers meer gaan stimuleren om sociale ambassadeurs voor het bedrijf te worden. Handig, want je hebt als bedrijf (als het goed is) nu eenmaal een goede relatie met je werknemers en wanneer je content niet alleen naar jouw bedrijfsnetwerk, maar ook nog eens naar het netwerk van al je medewerkers kan worden verspreid, kun je je bereik enorm laten groeien!
 5. In deze uitgebreide lijst van Mediaweb staat dat in 2017, de bullshit radar van internetgebruikers zich nóg verder zal ontwikkelen en vooral zullen openstaan voor content waar ze zelf echt iets aan hebben. Voor bedrijven betekent dit natuurlijk dat er kwaliteitscontent moet worden gemaakt. Een andere trend die in dit artikel beschreven wordt, is dat bedrijven zich meer zullen richten op een lange termijn contentstrategie in plaats van losse campagnes.

De artikelen bij elkaar omvatten flink wat leesmateriaal, maar ik durf te zeggen dat ik ben voorbereid op een nieuw jaar met veel content en social media ?!

Wat denk jij dat de grootste social media trends zullen worden volgend jaar?

GET SOCIAL! Volg mij nu op Facebook | Twitter | Bloglovin‘ | Instagram

Share:

8 Reacties

 1. 8 december 2016 / 22:19

  Wat een leuke blog! Ben benieuwd wat het aankomende jaar gaat brengen. 🙂

  • benthebemelman@gmail.com
   8 december 2016 / 22:20

   Dankjewel, lief ?!!! Jaa, ik ben ook heel benieuwd!! Bring it on ?

  • benthebemelman@gmail.com
   10 december 2016 / 12:33

   Dankjewel, Marle! ? Jaa, ik ben ook benieuwd en ik vraag me ook af hoe bedrijven het zullen gaan toepassen enzo… we wachten in spanning af!

  • benthebemelman@gmail.com
   11 december 2016 / 18:12

   Jaa, ik ook inderdaad! Exciting, laat maar komen ?

 2. 5 januari 2017 / 17:26

  Interessante trends die gaan komen! Ben ook heel benieuwd of Twitter nog verder gaat kelderen in leden. Ik ben zelf meer van Facebook, Instagram en Pinterest. Ello vond ik een mooi concept toen het uit kwam. Helaas hebben Nederlander dit platform nooit opgepakt!

  • benthebemelman@gmail.com
   7 januari 2017 / 13:49

   Jaa, ik was ook fan van Ello! Inderdaad jammer. Ben ook benieuwd of er nog andere nieuwe platformen ontwikkeld zullen worden, spannend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *