Whatsapp deelt nu je gegevens met Facebook

Waarschijnlijk heb je gisteren, toen er in beeld kwam dat de Privacy instellingen van Whatsapp gewijzigd waren, de melding gewoon weggeklikt zonder er verder naar te kijken. Ik in ieder geval wel! Tot mijn vriend me erop wees dat er dit keer een wel heel aparte instelling was toegevoegd. Whatsapp deelt namelijk – sinds de update – jouw accountgegevens met Facebook “voor het verbeteren van uw ervaring met advertenties en producten op Facebook”. Ik weet eerlijk gezegd niet welke gegevens Whatsapp precies met Facebook zal delen, maar ik heb meer zoiets van: dat hoeft van mij niet. Helemaal omdat er duidelijk bij staat dat het om advertenties gaat – en tsja, Facebook hoeft niet alles van mij te weten zodat zij hun advertenties kunnen aanpassen, vind ik zelf. Lees verder om te zien hoe je dit aan kunt passen.

Hoe pas je je Whatsapp-instellingen aan zodat je gegevens niet met Facebook worden gedeeld?

Gelukkig is het simpel, volg het volgende stappenplan:

  1. Ga naar het Whatsapp hoofdscherm
  2. Klik rechtsonderin op “Instellingen”
  3. Ga naar “Account”
  4. Zet het vinkje bij “Deel Mijn Account Info” uit.
  5. Bevestig door te likken op “Niet Delen”

Belangrijke update 1 (14.22) – Instelling verwijderd

Volgens mij heeft Whatsapp deze functie inmiddels weer verwijderd. Ik heb nog nergens bevestiging kunnen vinden en weet ook niet of dit betekent dat Whatsapp automatisch je account info deelt, of dat ze juist stoppen met delen. Ik hoop het laatste…

Ik zal jullie updaten als ik meer weet.

Bloglovin button

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *