Top 2000 van 2017: mijn stemlijstje!

Afgelopen vrijdag was het zover: de stembussen gingen weer open! Dit keer niet voor de Gemeenteraad of de Tweede Kamer, maar voor de enige echte Top 2000. Dat is denk wel de leukste verkiezing om voor te stemmen 😄, maar daardoor zeker niet minder moeilijk! In dit artikel laat ik je zien wat ik gestemd hebt. Je kunt zelfs meteen naar mijn keuzes luisteren, boffen!

Top 2000 - Mijn stemlijst

 

Mijn stemstrategie voor de Top 2000

Voordat ik begon met stemmen, heb ik even goed nagedacht hoe ik het dit jaar zou gaan aanpakken. Je hebt namelijk verschillende opties bij het stemmen. Je kunt ervoor kiezen om de hele voorselectie door te scrollen en daar je keuze op te baseren. Het probleem hiervan is – vind ik – dat je dan allemaal prachtige nummers tegenkomt en je stemlijst halverwege de letter B al vol zit. En dan moet je nummers gaan wissen. En als er nog één ding lastiger is dan nummers uitzoeken, is het wel nummers weer uit je selectie knikkeren. Daar had ik dus geen zin in.

Mijn stemstrategie voor dit jaar was om mijn eigen Spotifylijsten door te spitten en op basis daarvan te stemmen. Ik merkte namelijk de afgelopen jaren dat ik weleens gestemd heb op nummers die ik al jaren niet meer had gehoord. Dan kunnen ze natuurlijk wel heel mooi zijn, maar dit jaar wilde ik meer nummers waar ik on a daily basis weleens naar luister, zodat ik er meer gevoel bij heb ofzo. Met het volgende als resultaat ⬇️⬇️⬇️

Mijn stemlijst voor de Top 2000

Daar is ‘ie dan, mijn enige echte selectie voor de Top 2000 van dit jaar! Je mag 20 liedjes uit de keuzelijst kiezen en 15 ‘vrije keuze’nummers toevoegen. Ik heb mijn 15 vrije keuze niet opgemaakt omdat mijn inspiratie op een gegeven moment opraakte, dus uiteindelijk heb ik op 32 nummers gestemd:

Golden oldies

Jij hebt vast ook wel van die nummers die je al sinds je kunt herinneren hebt geluisterd. Van die nummers die je vader of moeder vroeger opzette op zondag of in de auto. Die nummers heb ik ook! Hocus Pocus van Focus is er zo eentje. Mooie herinneringen heb ik hieraan, dat ik met m’n broertjes achterin de auto keihard aan het air guitaren was op deze track.

Ook The Police heb ik er altijd wel in staan. Meestal ga ik voor Roxanne, maar dit jaar heb ik iets meer geluisterd naar Can’t Stand Losing You, nadat ik een docu over The Police had gezien waar dit nummer in voor kwam en waarna ik hem niet meer uit m’n hoofd kreeg.

Verder zijn Scar Tissue en You Don’t Know My Name ook van die nummers die ik van huis uit mee heb gekregen. Van die nummers die gewoon altijd mooi blijven.

Nieuwe nummers

Naast de golden oldies – die toch altijd wel in de Top 2000 eindigen – vind ik het ook belangrijk om op nieuwe nummers te stemmen. Dit jaar koos ik voor Oh woman Oh man van London Grammar, Everything Now van Arcade Fire, The system only dreams in total darkness van The National, Goud van Bazart én één van de soundtracks van La La Land. Wat mij betreft allemaal Top 2000-waardige liedjes die een plek in de Top 2000 verdienen, zo mooi!

Rock Werchter 2016

Nu ik zo naar de lijst kijk, zie ik dat veel van mijn keuzes zwaar beïnvloed zijn door Rock Werchter waar ik vorig jaar heen ben geweest. Daar zagen we onder andere Foals, The Last Shadow Puppets en Goose. De nummers die ik van deze artiesten heb gekozen, vond ik voordat ik deze live had gezien eigenlijk helemaal niet zo bijzonder, maar die waren live zó goed, dat ik nu niet alleen maar de muziek hoor, maar ook weer helemaal de sfeer kan proeven van tijdens die optredens. Ik kijk niet per se met een megapositief gevoel terug op dit festival (want: veel regen en blubber), maar blijkbaar hebben veel van de optredens toch wel indruk op me gemaakt. Ook wel weer geinig om te zien.

Girl powerrrrrr!

Tot slot zitten er twee nummers in deze lijst waarmee ik een soort van feministisch statement wil maken. Terwijl ik dit probeer op te schrijven, weet ik eigenlijk niet goed hoe ik dit moet verwoorden, maar het komt er op neer dat ik het gewoon verschrikkelijk irritant vind dat vrouwen nog steeds niet dezelfde kansen krijgen als mannen. Deels is dit veroorzaakt door onze cultuur, maar deels denk ik ook doordat we soms te bescheiden zijn. De liedjes Run the world (Girls) en Chandelier geven mij zo’n “F*ck yeah ik ben onverslaanbaar”-gevoel en dat gevoel gun ik iedereen.

Dat is ‘m dan, mijn lijstje! Heb jij nog gestemd? Welk nummer zou van jou op 1 mogen komen?

Stemmen kan trouwens nog tot aanstaande vrijdag ➡️ hierrrr!

GET SOCIAL! Volg mij nu op Instagram | Facebook | Twitter | Bloglovin‘ | Pinterest | YouTube

Share:

2 Reacties

  1. 6 december 2017 / 14:52

    Zitten mooie nummers tussen Benthe! Ik ken heel veel stiekem ook nog niet, dus ik ga even wat beluisteren. Heb werkelijk geeeeen idee wat ik op één zou zetten. Daar moet ik nog even goed over nadenken.

    • 6 december 2017 / 22:28

      Lief, dankjewel 😊! Hihi, ga je wel stemmen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *