Voor jezelf kiezen & selfcare

Voor jezelf kiezen & selfcare
Voor jezelf kiezen: een advies dat ik de afgelopen tijd supervaak hoor. Het leven vliegt voorbij en regelmatig doen we dingen die we niet leuk vinden en die eigenlijk alleen maar energie kosten inplaats van opleveren. Daarom mogen we heus wel eens kiezen voor de dingen die goed zijn voor ons, waar onze batterijen van opladen en waardoor we weer fris en fruitig de volgende dag kunnen beginnen. Het houdt gewoon in dat we zorgen voor onszelf, dat we aan selfcare doen. Maar hoe kies je dan voor jezelf? Ik maakte een overzicht met verschillende tips.

Voor jezelf kiezen & selfcare

Hoe kies je voor jezelf? Om die vraag te beantwoorden, heb ik ontzettend veel artikelen gelezen die met selfcare te maken hebben. En alhoewel deze artikelen niet direct gaan over voor jezelf kiezen of selfcare, denk ik dat ze wel mooi zes categorieën samenvatten waarin we zeker aandacht voor onszelf moeten hebben:

1. Pak je rust

Ontspan! Weet je niet goed hoe? Lees dan deze 5 tips om je te ontspannen. Kort samengevat: lichaamsbeweging, gezond eten, naar buiten gaan, planloze vrije dagen en minder laptop & telefoon are key!

2. Waardeer jezelf

Natuurlijk veel makkelijker gezegd dan gedaan, maar waar het eigenlijk op neerkomt is dat we veel te streng voor onszelf zijn, en dat we wat liever tegen onszelf mogen zijn. Ik schreef al eerder over een schuldgevoel hebben in het weekend terwijl ik heus wel een sloom en lui weekend verdiend had. Sterker nog: elk weekend mogen we lui zijn. Sterker nog: who gives a fuck als we alle weekenden lui zijn?! Ik probeer mezelf dat schuldgevoel dus nog steeds af te praten ?. Door te accepteren zoals we zijn, te beseffen dat we uniek zijn, goed gezelschap op te zoeken en positief de dag te beginnen, zouden we onszelf meer leren waarderen volgens dit artikel. Ik doe mee!

3. Denk aan jezelf

We zijn de hele dag met van alles bezig: werk, vrienden, onze social media kanalen vragen om onze aandacht. Toch is het echt belangrijk om ook aan onszelf te denken, en bewust met onze gedachten bezig te zijn. Daarom is het belangrijk om deze momenten in te lassen, om met verschillende benaderingen even na te kunnen denken. Een moment om te piekeren, een moment om te klagen en één moment om fuck-it te roepen, want wat scheelt het ook? #BOEIEN! ?

4. Verwen jezelf

Met kleine dingetjes! Dus niet elke week een Gucci-tas van 300 euro (wat kosten die dingen überhaupt? Geen idee haha), maar kleine dingetjes. Alles wat in dit artikel wordt genoemd, kan worden samengat tot tijd en aandacht: selfcare! Met deze twee cadeautjes aan jezelf pak je je rust en krijg je nieuwe energie.

5. Voel je niet verplicht

Je MOET helemaal niks. Laat het los. Het kan zijn dat andere mensen bepaalde verwachtingen van je hebben, maar als deze verwachtingen jou op geen enkele manier helpen en je alleen maar energie kosten, doe het dan gewoon niet! Of zoek naar een alternatief.

6. Plan tijd voor jezelf in

Waarom zetten we dingen als vergaderingen en deadlines in onze agenda, maar vergeten we  tijd voor onszelf in onze agenda’s te zetten? NOT OK! Daarom moeten we hier dus als de wiedeweerga mee beginnen. Tijd voor onszelf, tijd voor selfcare: daar krijgen we energie van en energie zorgt voor vooruitgang!

Wat zijn jouw manieren om voor jezelf te kiezen en tijd voor jezelf vrij te maken? Laat het me weten in een reactie!

GET SOCIAL! Volg mij nu op Instagram | Facebook | Twitter | Bloglovin‘ | Pinterest | YouTube

Selfcare en voor jezelf kiezen

 

Share:

6 Reacties

 1. 13 december 2016 / 17:32

  Je schrijft echt hele fijne artikelen. Het opruchten van mijn blog was ooit om vergelijkbare artikeltjes te schrijven, met name om het zelf ook te gaan doen. Lukt bovenstaande jou allemaal?

  • 13 december 2016 / 20:26

   Wat een lief compliment, dankjewel?! Ik probeer het steeds meer te doen, maar merk dat ik het wel lastig vind! Je wil eigenlijk toch niet echt mensen teleurstellen, dat is soms wel vervelend. Maar hé, alle beetjes helpen. Ik kende je blog trouwens nog niet, leuk! Je hebt er een nieuwe volger bij op bloglovin ?

 2. 30 december 2016 / 21:00

  Hele fijne tips heb je gegeven! Die kan ik goed gebruiken op het moment haha.

  • benthebemelman@gmail.com
   7 januari 2017 / 14:07

   Mooi, ik hoop dat je er iets aan hebt ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *