Zo overleef je de zomer op kantoor

Maandag begint officieel de zomervakantie, YES! Wanneer vertrekken jullie op vakantie? Of zit een vakantie er voor jou niet in deze zomer? In dat geval zit je hier goed, want dit artikel is voor al die harde werkers die geen vakantie hebben gepland tijdens de zomervakantie, of wiens vakantie al achter de rug is. Je gaat dit overleven, en al helemaal met de volgende tips!

 

Zo overleef je de zomer op kantoor

Zijn je vakantiedagen al op vanwege die lange reis door Zuid-Amerika van afgelopen voorjaar? Of ben je aan het sparen voor een koophuis en schiet de vakantie er daardoor bij in dit jaar? Of ga je nog, maar pas in de herfst? Met de komende tips ga jij een chille zomer op kantoor tegemoet.

Tip 1: begin je werkdag lekker vroeg

Good morning early bird! Waarschijnlijk word je vroeg gewekt door de fluitende vogels en het felle zonlicht dat op de een of andere manier toch zijn weg tussen je gordijnen door vindt. Waarom zou je niet meteen op staan? ’s Ochtends is het nog lekker fris en heerlijk rustig op kantoor. Kun je even flink knallen voordat de gezelligheid begint. En nog een groot voordeel: je bent megavroeg weer klaar! En daardoor kun je dus nog heerlijk van het zonnetje genieten op het terras of bij vrienden in de tuin.

Tip 2: neem zomerse lunches mee

Vanaf het moment dat ik ’s ochtends met werken begin, kijk ik al uit naar de lunch. Want: food. Geef je lunch een extra zomers tintje voor een vrolijk en gezond gevoel midden op je werkdag ?. Maak een lekkere lichte salade of voeg wat zomers fruit toe aan je lunchbox, zoals stukjes watermeloen of ananas. Lekker! En mocht je nog op vakantie gaan dit jaar, dan werk je meteen aan die beach body?.

Tip 3: plan af en toe een dagje strand

Is er voor woensdag ineens een tropisch temperatuurtje voorspeld? En heb je die dag nog geen meetings staan? Kijk dan of je die dag vrij kan nemen om een lekker dagje naar het strand te gaan. Heerlijk zo, op een doordeweekse dag. Voelt toch een beetje op vakantie! Wel goed smeren, want je wil niet met een knalrode huid weer op kantoor verschijnen de volgende dag.

Tip 4: zet zomerse muziek op

Krijg het gevoel alsof je in de beachclub aan het werk bent met een zomerse playlist, zoals deze.

Tip 5: ga in het zonnetje lunchen

Dat je aan het werk bent, betekent natuurlijk niet dat je ook de hele dag binnen moet zitten. Ga daarom voor de verandering naar buiten met de lunch voor een Vitamine D-boost. Na je lunchbreak ben je dan weer helemaal blij met de fijne airco op kantoor.

Tip 6: vraag naar de vakantieverhalen van je collega’s

Je gaat dan zelf wel niet op vakantie, maar dat betekent niet dat je niet mag meegenieten met de verhalen van je collega’s! Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van wie waarheen gaat en volg je collega’s op Instagram in de hoop dat ze hun vakantiekiekjes met je delen. Krijg je via je collega’s toch nog wat vakantievibes mee ☀️.

Tip 7: richt je dagen flexibel in

Is er voor morgen regen voorspeld en voor de dag erna zon? Pas je werkuren daar dan op aan! Met andere woorden: maak meer uur op regenachtige dagen zodat je op de zonnige dagen lekker op tijd kan stoppen om nog wat avondzonnestralen mee te pakken.

Met deze tips ga jij de zomer op kantoor overleven ☀️?. Veel zomers werkplezier en een fijne zomer!

GET SOCIAL! Volg mij nu op Facebook | Twitter | Bloglovin‘ | Instagram | Pinterest

 

Share:

2 Reacties

  1. 5 juli 2017 / 21:25

    Hihi, precies mijn gedachten. Ik werk vaak in de zomervakantie door, meestal omdat we juist in het voor- of naseizoen weggaan (maar vorig jaar ook dat nieuwbouwhuis, dus even sparen!). Ik vind het juist prima om te werken in deze periode omdat je doorgaans toch in een iets kleiner team zit, iedereen wat relaxter is, klanten ook op vakantie zijn en omdat het leven nou eenmaal sowieso leuker is (vind ik dan ;)) als de zon schijnt 😀

  2. 20 juli 2017 / 01:16

    Wat een heerlijk lijstje! Ik werk niet op een kantoor maar in een winkel. Maar een hele hoop van deze tips komen ook voor mij wel van pas! <3 Love it! Liefs Florentine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *